Loading...

Ελληνίδα φοιτήτρια αποκλεισμένη στην κόλαση της Ιταλίας: «Κάθε μέρα και χειρότερα»! (Φωτός)


stan3Ήθελε λίγους ακόμη μήνες για να ολοκληρώσει την πτυχιακή εργασία της και να επιστρέψει στην πατρίδα στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων.
Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο όχι μόνο για την ίδια αλλά και για χιλιάδες άλλους συμφοιτητές της και βέβαια για έναν ολόκληρο λαό, τον ιταλικό.
Η Στανισλάβα Δέδε, κόρη του υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Δέδε, βρίσκεται αποκλεισμένη στην πόλη Ματσεράτα, μια φοιτητούπολη λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από την Ανκόνα στην κεντρική Ιταλία και βιώνει τον καθημερινό πλέον εφιάλτη του κορωνοϊού που μετράει σχεδόν 2000 νεκρούς στη γειτονική χώρα.
«Από σήμερα δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε ούτε με την άδεια που παίρναμε μέχρι χθες μέσω ίντερνετ. Χρειάζεται συγκεκριμένο έγγραφο με την υπογραφή της αστυνομίας» δήλωσε μιλώντας στο notioanatolika.gr.
«Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο άσχημη. Στη Ματσεράτα ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους. Βέβαια τα σούπερ μάρκετ είναι ανοικτά και δεν υπάρχει καμία έλλειψη. Ανοικτές είναι και οι τράπεζες αλλά όλοι προβληματίζονται ακόμη και να κυκλοφορήσουν για λίγα λεπτά» συμπλήρωσε η Στανισλάβα.
Η Ματσεράτα των 40.000 κατοίκων «μετρά» μέχρι τώρα 128 κρούσματα και 10 νεκρούς. Αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται μακριά από τη βόρεια Ιταλία που είναι η εστία της τραγωδίας, οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι.
«Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου. Μέχρι χθες αρκούσε ένα χαρτί μια διαδικτυακή άδεια για να βγεις έξω όπου έγραφες και τον λόγο της εξόδου σου. Εάν σε σταματούσε η αστυνομία και δεν είχες να δείξεις το χαρτί που εκτύπωνες από το διαδίκτυο είχες πρόστιμο 200 ευρώ. Εάν τολμούσες να βγεις εκτός πόλης το πρόστιμο ήταν ακόμη μεγαλύτερο ενώ μπορούσες να φυλακιστείς και μέχρι 12 χρόνια», λέει στο notioanatolika.gr η Στανισλάβα.
«Ο κόσμος δεν είναι πανικοβλημένος αλλά τρομοκρατημένος. Όταν βγαίνουμε έξω φοράμε πάντα μάσκες και γάντια. Κυκλοφορούν συνέχει περιπολικά και οι αστυνομικοί ελέγχουν τον κόσμο. Τον τρόμο επιτείνουν και τα μέσα ενημέρωσης και αυτά που ακούμε από άλλες περιοχές» προσθέτει η ελληνίδα φοιτήτρια.
Μέσα σε όλα οι κάτοικοι της Ματσεράτα είναι πιο άτυχοι αφού το νοσοκομείο τους επισκευάζεται και έτσι όλα τα κρούσματα μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Τσιβιτανόβα.
Στον νομό που ανήκει η Ματσεράτα, τον Μάρτσε (που περιλαμβάνει και την Ανκόνα) τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1400 και οι νεκροί κοντεύουν τους 100. Είναι ο πέμπτος σε απώλειες νομός της χώρας.
Τι συμβαίνει όμως με τους πολίτες που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού; «Αν είναι Ιταλοί επικοινωνούν με τον γιατρό τους και τον ενημερώνουν. Για κανένα λόγο δεν πηγαίνουν μόνοι τους στα νοσοκομεία. Αυτό απαγορεύεται. Όσοι είμαστε ξένοι και δεν έχουμε γιατρό, επικοινωνούμε με ένα τηλεφωνικό νούμερο και ενημερώνουμε» μας πληροφορεί η Στανισλάβα.
«Η καραντίνα που ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 4 Απριλίου, όμως όλα δείχνουν ότι θα πάει μέχρι τέλη Απριλίου ή και αρχές Μαΐου δηλώνει η ελληνίδα φοιτήτρια. «Και όλες αυτές τις ημέρες απλά καθόμαστε στα σπίτια μας και όλη η ζωή μας βρίσκεται μόνο μέσα σε αυτά. Εκτός από τις ελάχιστες φορές που θα χρειαστεί να βγούμε για να ψωνίσουμε και να ανανεώσουμε τις προμήθειές μας», προσθέτει.
«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν αρχίσει και παρατηρούνται ελλείψεις σε μάσκες. Εγώ είμαι τυχερή γιατί μου έστειλαν οι γονείς μου από την Ελλάδα. Μόνο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ανακοινώθηκαν 26 ακόμη κρούσματα. Και σκεφθείτε ότι είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας» συνεχίζει.
Η Στανισλάβα Δέδε βιώνει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας και παρακολουθούμε στο διαδίκτυο ελπίζοντας ότι δεν θα φτάσει ποτέ στη χώρα μας.
Η γεμάτη ζωή και κόσμο Ματσεράτα είναι πια μια πόλη νεκρή. Ο φόβος είναι το κύριο συναίσθημα όλων. «Σας εύχομαι να είστε καλά και να μην ζήσετε αυτά που ζούμε εμείς εδώ» μας ευχήθηκε κλείνοντας την επικοινωνία μαζί της!
stan2


www.notioanatolika.gr
Διάφορα 4898973909390401300
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε