Loading...

"Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Παιανίας."


Mε σύνθημα «Δώσε Αίμα κάνε ένα Δώρο Ζωής», πραγματοποιήθηκε  στο ΚΑΠΗ Γλυκών Νερών η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Παιανίας, με συγκινητικά πολυπληθή ανταπόκριση των πολιτών σε μια δύσκολη συγκυρία.
Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη συμβολή, καθώς σημειώθηκε σε μια εποχή, που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του COVID- 19 έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επάρκειας. 
Κατά τη διαδικασία τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας (θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών, γάντια, μάσκα), ενώ συγκεντρώθηκαν πολλές φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.
Στο κάλεσμα του Δήμου, για αυτή την κοινωνική δράση που συντόνισε η Αντιδήμαρχος Ζωή Αγγελοπούλου, ανταποκρίθηκαν ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης, ο Δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας,Κώστας Χουλιαρας, η Δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Βλάχου, η κοινοτική σύμβουλος Γλυκών Νερών Μαριάνθη Βογιατζή και η κοινοτική σύμβουλος Παιανίας Ελένη Μαργέτη.
Ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, απολύτως ικανοποιημένος από την προσέλευση των πολιτών, δήλωσε: «Σε τούτη την κρίσιμη στιγμή, που λόγω της ενδεχόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού κυριαρχεί ο φόβος σε όλο τον κόσμο, ο Δήμος μας ανέλαβε μια πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης και ένας συγκινητικά μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών προσήλθε για να επιτελέσει το ‘ιερό’ του καθήκον και να πιστοποιήσει το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας διακρίνονται για την ευαισθησία τους και το αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στον συνάνθρωπο, στους ιατρούς και νοσηλευτές της χώρας μας, σε όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας. Οι συμπολίτες μας με την προσφορά τους συνεισφέρουν στην τράπεζα αίματος του Δήμου μας, που μπορεί να καλύψει σε περίπτωση ανάγκης τους ιδίους ή κι την οικογένειά τους.
Προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και αποφασισμένοι, πολίτες και Δήμος, να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την μείζονος κλίμακας κρίση. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.
Από την πλευρά μας έχουμε οργανώσει όλες τις Δημοτικές δομές προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας. Θεωρώ τέλος υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία και κυρίως να πούμε ένα ‘ΜΠΡΑΒΟ’ και ένα ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’ στους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Ο Δήμος Παιανίας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με κάθε μέσο και με στοχευμένες δράσεις.
Δίνω ΑΙΜΑ σημαίνει δίνω ΖΩΗ.»
Περιφέρεια Αττικής 3676736440516985736
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε