Loading...

Τυρόπιτα ηπειρώτικη χωρίς φύλλο


Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά συνταγής

500 γρ. φέτα ή γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο με τα δάχτυλα
120 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
1 κιλό αλεύρι
500 ml γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτετε τη φέτα ή το Γιδοτύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Πηγή: icookgreek.com
Διάφορα 1557667654516576086
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε