Loading...

Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα - Εντοπίστηκε στην Αθήνα


Πρόκειται για γυναίκα 36 ετών που νοσηλεύεται στο Αττικόν - Το χρονικό των κρουσμάτων και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν 
Ελληνίδα 36 ετών βρέθηκε θετική στον κοροναϊό ανεβάζοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας σε τέσσερα.
Η γυναίκα νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Αττικόν νοσοκομείο, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της.
Η 36χρονη ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη από τον κοροναϊό περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Το χρονικό και τα μέτρα
Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα να ανέρχονται πλέον στα τέσσερα, συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους, ενώ σειρά μέτρων έχουν ανακοινωθεί ήδη από χθες από την πλευρά της κυβέρνησης.
Τα τρία πρώτα κρούσματα
Ως δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε το παιδί της 38χρονης γυναίκας  που ήταν το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας και είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία.  Πρόκειται για 40χρονη  υπάλληλο της τράπεζας Πειραιώς που νοσηλεύεται στον Αττικό Νοσοκομείο και σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η κατάστασή της είναι καλή.  Ο σύζυγός της, στέλεχος  γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, υπεβλήθη σε εξετάσεις και το δείγμα του ήταν αρνητικό για τον ιό. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Τα μέτρα
Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το διάσημο πατρινό καρναβάλι, λόγω του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού. Με φυλάκιση έως και 2 έτη απειλούνται όσοι δεν τηρήσουν την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κλειστό παραμένει για προληπτικούς λόγους για 14 ημέρες, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης, στους χώρους του οποίου έγινε απολύμανση.  Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.
Για την προστασία από τον κοροναϊό θα παραμείνουν κλειστά και τρία σχολεία στην Αττική.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, θα είναι κλειστά:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών,
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού,
3) Νηπιαγωγείο “I. M. KAPPAΣ”.
Κλειστό και το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής, για 14 ημέρες, μετά και τη γνωστοποίηση ότι σε αυτό φοιτούσε ο γιος της 38χρονης γυναίκας, η οποία είχε ταυτοποιηθεί από την Τετάρτη ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.
Διάφορα 4307102331356582752
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε