Loading...

Στερεύουν οι καταρράκες στην «πόλη του νερού» για 90 ημέρες



Οι εντυπωσικοί καταρράκτες της Έδεσσας θα «στερέψουν» τεχνητά για διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να γίνουν έργα στεγανοποίησης του Εδεσσαίου ποταμού. Ξεκινώντας από τις 15 Φεβρουαρίου, και για τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, θα διακόπτεται η ροή του κύριου όγκου του νερού στον μεγαλύτερο εξ αυτών καταρράκτη, τον «Κάρανο».

Η Έδεσσα, επωνομαζόμενη και «πόλη του νερού» θα μένει δίχως τα ορμητικά, εντυπωσιακά νερά που δημιουργούν το μοναδικό φυσικό φαινόμενο των καταρρακτών της, προκειμένου να γίνουν τα έργα στεγανοποίησης του Εδεσσαίου ποταμού, που άρχισε να εισχωρεί στα υπόγεια των πολυκατοικιών που βρίσκονται περιμετρικά του, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Το έργο ξεκίνησε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, όμως από τις 15 Φεβρουαρίου 2020, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη θα κλείνει η ροή στο ποτάμι, μετά από συμφωνία με τη ΔΕΗ, για να γίνει η στεγανοποίηση με πλακόστρωση στις πλευρές και στον πυθμένα του ποταμού Εδεσσαίου. Το νερό παρακάμπτεται σε άλλο ποτάμι για να εκτονώνεται η πίεση και να καταλήγει στην τεχνητή λίμνη.

Όσον αφορά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ποτάμι, το οποίο διασχίζει την πόλη τηςΈδεσσας, έχουν καταστραφεί κατά μήκος του κεντρικού ποταμοβραχίονα τα συρματοκιβώτια (ζαραζανέτια), με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν εισχωρήσει στα υπόγεια των παρακείμενων πολυκατοικιών. 
Διάφορα 6110993430308983941
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε