Loading...

Παγκόσμιο σοκ από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ - Θλίψη στα social media


Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τραγική κατάληξη ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του NBA. Ο αμερικανός Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια. 

Στο στάδιο όπου ο βετεράνος των Λέικερς έκανε τις πλέον μεγάλες του εμφανίσεις όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου του, ο κόσμος ξεκίνησε να συρρέει για ολονυκτία, ενώ οι περισσότεροι αγώνες αναβλήθηκαν. 

Διακόπτοντας τη ροή του προγράμματός τους, το ένα μετά το άλλο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη μετέδωσαν την τραγική είδηση. O αστέρας του ΝΒΑ ταξίδευε με 4 ακόμη επιβαίνοντες, εκ των οποίων δυστυχώς και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, όταν αυτό κατέπεσε, συνετρίβη κι εν συνεχεία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με την Βανέσα Μπράιαντ, με την οποία απέκτησαν τέσσερις κόρες, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς. O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των τιμών που του είχαν αποδόσει οι Λέικερς, ήταν η απόσυρση των φανέλων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει για κανέναν παίκτη στην ιστορία τους.

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».

Τραγική ειρωνία ήταν πως μόλις χθες ο επίσης μεγάλος NBAer, Λεμπρόν Τζέιμς, ξεπέρασε σε πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον Λεμπρόν να τονίζει μετά το ματς.
«Είναι μεγάλη μου χαρά να πετυχαίνω αυτό το ρεκόρ. Και είμαι πάντα χαρούμενος όταν μιλάω με τον Κόμπι», έγραψε ο νυν σταρ των Λέικερς κι η απάντηση του Κόμπι δεν άργησε να έρθει «Συνέχισε να προχωράς, σεβασμός στον αδερφό μου».

Η τραγινή είδηση εξαπλώθηκε αστραπιαία σε όλο τον πλανήτη κι έφερε κύματα θλίψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αστέρες του μπάσκετ και βετεράνοι, άνθρωποι του αθλητισμού, celebrities, ακόμα και πολιτικοί εξέφρασαν τη θλίψη τους.

Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter: «Πληροφορίες αναφέρουν πως ο θρύλος του μπάσκετ, Κόμπι Μπράιαντ και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια. Αυτό είναι τρομακτική είδηση!»


«Δεν θα ξεχαστείς ποτέ», σημειώνει στο μήνυμα που ανήρτησε στα αγγλικά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.


«Είναι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν σημασία. Είναι στιγμές που το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΓΙΑΤΙ. Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Καλό ταξίδι τεράστιε Kobe Bryant. Για πάντα στις καρδιές μας...», αναφέρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι στιγμές που τα λόγια δεν έχουν σημασία. Είναι στιγμές που το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΓΙΑΤΙ. Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί.
Καλό ταξίδι τεράστιε Kobe Bryant. Για πάντα στις καρδιές μας...
Προβολή εικόνας στο Twitter
66 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Αναπαύσου εν ειρήνη», είναι το μήνυμα που ανήρτησε στα αγγλικά η ΚΑΕ ΑΕΚ, το οποίο συνοδεύεται από μία φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ.
Showbiz 8971204392535246985
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε