Loading...

Σε Χιλή και Αργεντινή «ταξίδεψε» το νέφος από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία


Περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό έχουν διανύσει οι καπνοί από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται επί μήνες σε δάση και περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία.

Οι καπνοί των καταστροφικών για όλο τον πλανήτη πυρκαγιών βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, όπως ανακοινώθηκε από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο λατινοαμερικάνικων κρατών. Στην αρχή της χθεσινής ημέρας, φαινόταν σαν ο ήλιος να έχει πιο κόκκινο χρώμα λόγω «του νέφους καπνού που προέρχεται από τις πυρκαγιές» στην Αυστραλία, όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερο στέλεχος του μετεωρολογικού ινστιτούτου της Χιλής.

Το νέφος καπνού βρίσκεται σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και δεν αναμένεται κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο να το κάνει να χάσει ύψος και να πλησιάσει την επιφάνεια της Γης, σημείωσε ο ίδιος. Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN) της Αργεντινής έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν το νέφος καπνού που «μεταφέρεται από μετωπικά συστήματα που κινούνται από δυσμάς προς ανατολάς».

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του πλανήτη. Οι εικόνες που μεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες είναι συγκλονιστικές. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφική αποτύπωση της έκτασης του καταστροφικού φαινομένου. Πρόκειται για χάρτη της Αυστραλίας με αποτύπωση των μετώπων και παρότι δεν πρόκειται για πραγματική λήψη από δορυφόρο, η εικόνα είναι σοκαριστική καθώς βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της NASA για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αυστραλία από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου:

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τις ζωές τους 24 άνθρωποι και έχουν καεί πάνω από 1.300 σπίτια.

Οι φωτιές στην Αυστραλία προκάλεσαν τρομακτικές απώλειες και στην πλούσια πανίδα της περιοχής. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι το τελευταίο δεκαήμερο κάηκαν στις φλόγες έως και 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά.
Διάφορα 7840704473863830299
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε