Loading...

Ικανοποίηση της ΕΚΤ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας





H ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών, εκφράστηκε στη χθεσινή συνάντηση της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλίμα της συνάντησης στα κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ήταν ιδιαίτερα θερμό. Όπως ενημέρωσαν, μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε μια ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Συζητήθηκαν, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου "Ηρακλής" για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση», συμπληρώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ψηφίζεται σήμερα ο Προϋπολογισμός

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, μετά την επικράτηση του κόμματος στις εκλογές της 15ης Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του καταλόγου των ομιλητών νωρίτερα του αναμενομένου, η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί και πριν τα μεσάνυχτα.
Πολιτική 2070872529246561147
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε