Loading...

Σεσημασμένοι οι πέντε Ρομά που ρήμαζαν τη Νοτιοανατολική Αττική


Συμμορία με παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική, αποτελούσαν οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν στο Κορωπί μετά από προχθεσινή καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχείρησαν να χτυπήσουν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και στη συνέχεια προσέκρουσαν πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα στο φανάρι της διασταύρωσης των λεωφόρων Κορωπίου-Μαρκοπούλου και Κορωπίου-Αεροδρομίου.

Πρόκειται για Ρομά ηλιικίας 22- 30 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, 19 ετών. Λίγο πριν τη σύλληψη τους είχαν κάνει απόπειρα διάρρηξης στο Κορωπί, για αυτό και αναζητούνταν, ενώ λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα, είχαν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις σε οικίες στο Κορωπί, στην Ανάβυσσο και στα Καλύβια.

Οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ με κλεμμένες πινακίδες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία προέκυψε ότι προέρχονται από διαρρήξεις σπιτιών και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός ο οποίος κρατείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε στο τροχαίο, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό της σύλληψης
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Κρωπίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, μεσημβρινές ώρες της 20-12-2019 στο Κορωπί, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στο πλαίσιο αναζητήσεων για την ανεύρεση των δραστών απόπειρας διάρρηξης μονοκατοικίας στη περιοχή, εντόπισαν όχημα, ο οδηγός του οποίου, στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι τη διασταύρωση των οδών Λ.Κορωπίου-Μαρκοπούλου με την Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω της πρόσκρουσής του σε προσωρινά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στον ερυθρό σηματοδότη.

Από το ανωτέρω αυτοκίνητο, εξήλθαν πέντε (5) άτομα, τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ασφάλειας Κρωπίας, που προσέτρεξαν στο σημείο για συνδρομή. Πρόκειται για πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 30 ετών.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες, μαζί με έναν 19χρονο συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία και έπειτα από παραβίαση θυρών ή παραθύρων, διέπρατταν κλοπές από οικίες. Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί με διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, χρησιμοποιούσαν όχημα στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία προέκυψε ότι προέρχονται από διαρρήξεις οικιών και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση κλοπής πινακίδων αυτοκινήτου και τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών που διέπραξαν την ίδια μέρα σε οικίες στο Κορωπί, στην Ανάβυσσο και στα Καλύβια.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν –κατά περίπτωση- για κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Διάφορα 7509937991610263931
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε