Loading...

Χωματερή στο Κορωπί: Απίστευτη πρόκληση Δούρου σε βάρος των Μεσογείων 24 ώρες πριν παραδώσει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής!


dourou proklisi
Με μία κίνηση η οποία έχει προκαλέσει την οργή του συνόλου των αυτοδιοικητικών των Μεσογείων αλλά και την αντίδραση χιλιάδων πολιτών, η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προσπαθεί την ύστατη στιγμή που παραμένει γαντζωμένη στη διοίκηση της Περιφέρειας να δημιουργήσει τετελεσμένα!
Έτσι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι της 30ης Αυγούστου (προτελευταίας ημέρας της θητείας της ως περιφερειάρχης) εισάγει προς συζήτηση και έγκριση θέμα με τίτλο «Έγκριση τευχών δημοπράτησης μελέτης ωρίμανσης για την αποκατάσταση λατομικών χώρων ΕΑΛΜ».
Ο... αθώος αυτός τίτλος όμως υποκρύπτει την πρόθεσή της ακόμη και την ύστατη στιγμή να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών όχι μόνο του Κορωπίου αλλά ολόκληρων των Μεσογείων στο σοβαρότατο ζήτημα της δημιουργίας χωματερής στο λατομείο Κυριακού που βρίσκεται μιαν ανάσα από τον αστικό ιστό της πόλης!
Πιο απλά η περιφερειάρχης προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο, λίγες ώρες πριν παραδώσει, για έργα ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν έργα διαχείρισης απορριμμάτων με κάθε μορφή!
Η κα Δούρου αντί να παραπέμψει ως ηθικά και πολιτικά όφειλε το θέμα στην επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας η οποία αναλαμβάνει λίγες ώρες αργότερα, προσπαθεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια με τις αλλεπάλληλες μεθοδεύσεις της σε βάρος των πολιτών των Μεσογείων.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τί φοβάται η απερχόμενη περιφερειάρχης και προσπαθεί λίγες ώρες πριν αποχωρήσει να διαφυλάξει, στο μέτριο του δυνατού, τα νώτα της με μια τέτοια κίνηση.
Όταν μάλιστα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να εγκαλείται για ολιγωρία στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφού δεν προχώρησε σε καμία κίνηση ουσίας στα τέσσερα χρόνια της θητείας της!
Από την άλλη πλευρά γίνεται σαφές ότι η κα Δούρου προσπαθεί να δεσμεύσει τον νέο περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη στο ίδιο θέμα παρά το γεγονός ότι ο νέος περιφερειάρχης προτίθεται – σε συνεργασία και με την κυβέρνηση – να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων με δεδομένο μάλιστα ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει πλέον «ζωή» το πολύ ένα χρόνο!
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αναφέρει το notioanatolika.gr σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ο κ. Πατούλης έχει επιστήσει την προσοχή στην κα Δούρου να μην προχωρήσει στη δημιουργία τετελεσμένων, κάτι όμως που η απερχόμενη περιφερειάρχης δεν φαίνεται να αποδέχεται, όπως προκύπτει και από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 30ης Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι το ίδιο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, την Πέμπτη 1η Αυγούστου, η οποία τελικώς αναβλήθηκε ύστερα από την κατάληψη πολιτών από τη Φυλή στα γραφεία του Συνδέσμου.
Μάλιστα την ημέρα εκείνη είχε μεταβεί στον ΕΔΣΝΑ πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Κρωπίας προκειμένου να κάνει, για μιαν ακόμη φορά, σαφή τη αντίθετη θέση ολόκληρης της πόλης στις μεθοδεύσεις της περιφερειάρχου.
Η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε και την επόμενη ημέρα που πραγματοποιήθηκε το θέμα για το λατομείο Κυριακού δεν είχε περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη.
http://www.notioanatolika.gr
Περιφέρεια Αττικής 6537457850815562996
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε