Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη Ελλάδα στον κόσμο


Tο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας που θα έχει ως στόχο να "ξανασυστήσουμε μια ανανεωμένη Ελλάδα στον κόσμο" περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής". "Δεν θα χάσω ούτε μία ημέρα", τονίζει με έμφαση.
Το σχέδιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας φθάνει ήδη στο "πρότζεκτ 2021" και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως λέει χαρακτηριστικά, "θα προχωρήσω στη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα. Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την προετοιμασία του 2021, της χρονιάς δηλαδή που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας με την Ελληνική Επανάσταση. Έχει ήδη γίνει προετοιμασία από το επιτελείο μου και στόχος μας είναι το 2021 να είναι μια χρονιά γιορτής για όλο τον ελληνισμό. Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα σε όλο τον κόσμο".
Ο ίδιος φαίνεται να έχει κατά νου το rebranding που έκανε στη ΝΔ και πιστεύει ότι σήμερα και η χώρα δείχνει έτοιμη για κάτι αντίστοιχο: να αλλάξει πίστα.
"Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, ποια είναι ταξίδια που πρέπει να γίνουν. Το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ ξεκάθαρο για το τι θέλω να πετύχω και πού θέλω να βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου", επισημαίνει για τις προτεραιότητες του 2019. Αυτό ιδανικά είναι σε "ένα σημείο που δεν θα αμφισβητεί κανένας ότι η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κρίση. Και αυτό να αντανακλάται στο κόστος δανεισμού και στις αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, στην πρώτη αντίδραση της οικονομίας στις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε", αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όπως σημειώνει, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και ρυθμίσεις για να διευκολυνθεί "ο τρόπος λήψης αποφάσεων στους δήμους και στις Περιφέρειες, προσφέροντας εργαλεία ώστε να μπορούν να ξεφύγουν από τους ασφυκτικούς περιορισμούς της λήψης όλων των αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο".
Φειδωλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκροτήσει, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο "ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά". Επισημαίνει πάντως ότι ο ίδιος δεν θα αναλάβει κανένα υπουργείο, και ότι θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία του έργου των υπουργών του.
"Δεν με ενδιαφέρουν οι ποσοστώσεις, οι γεωγραφικές κατανομέ, ούτε τόσο η επικοινωνιακή δεινότητα. Με ενδιαφέρουν η δουλειά και η αποτελεσματικότητα. Η δουλειά μιλάει από μόνη της", λέει επί λέξει.
Όσον αφορά τη "νάρκη" της ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι η επιχείρηση θα διασωθεί. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, επισημαίνοντας ότι  η "καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο". 

Πολιτική 580128543672863654
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε