Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" - Η υπόθεση θα φτάσει στην επόμενη Βουλή


Στο στόχαστρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπαίνουν οι αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis. "Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν δέκα άνθρωποι…Είναι σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν. Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή, εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Open". Όσον αφορά στον περιλάλητο "Ρασπούτιν" ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι άπαντες γνωρίζουν ποιος είναι. "Τον ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας", σημείωσε.
Εστιάζοντας στα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 θα συμπεριληφθούν οι μειώσεις φόρου, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η οδός Πειραιώς.  Ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ.
"Από το 2016 έχουμε μιλήσει για την ανάγκη μίας άλλης οικονομικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημά μας "ισχυρή ανάπτυξη-αυτοδύναμη Ελλάδα". Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να φέρει στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη. Και αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Και στην Ευρώπη υπάρχει θετική ανταπόκριση για αυτό που λέμε. Εξάλλου, οι αγορές δίνουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την αλλαγή. Θα έχουν απέναντί τους οι Βρυξέλλες έναν πολιτικό που δεν εξελέγη, τάζοντας λαγούς και πετραχήλια. Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μία αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους. Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για επενδύσεις και νέες δουλειές. Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να μας πείσει ότι θα κάνει τώρα, όσα δεν έκανε τεσσεράμισι χρόνια. Η κυβέρνησή μου θα είναι μεταρρυθμιστική. Στους πρώτους μήνες θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα άλλαξαν στη χώρα", επεσήμανε.
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως άμεσος στόχος της "γαλάζιας" παράταξης θα είναι να σαρώσει τα εμπόδια που σήμερα κρατάνε πίσω τις επενδύσεις.
"Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος από την πολιτική μας. Θέλω οι εργαζόμενοι να είναι συμμέτοχοι στην επιτυχία μίας επιχείρησης. Η ατζέντα μας είναι νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Θα απαιτήσω από τους επιχειρηματίες την επόμενη ημέρα να επιστρέψουν καταθέσεις τους στην Ελλάδα", είπε.
Καμία απόλυση στο Δημόσιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, εκ νέου, ότι στο Δημόσιο δε θα γίνει καμία απόλυση. "Θα υπάρχει και αξιολόγηση. Αξιολόγηση επιβράβευσης των καλύτερων. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θέλει την αξιολόγηση. Εάν η οικονομία αναπτυχθεί με το ρυθμό που θέλουμε θα μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις πέρα από το "ένα προς πέντε". Αλλά θα γίνουν προσλήψεις εκεί που πραγματικά χρειάζονται. Θα κάνουμε προσλήψεις. Στην Παιδεία, την Υγεία, την αστυνομία. Δε θα κάνουμε προσλήψεις δεξιά και αριστερά, προσλαμβάνοντας ανθρώπους εκεί που δε χρειάζονται. Τέσσερα χρόνια κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών στην Παιδεία; Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε. Αλλά, θα προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να προσλάβουμε κόσμο. Αλλά να αλλάξουμε τη λειτουργία του κράτους. Έχουμε ένα κράτος που δε λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, Θα βάλουμε την τεχνολογία στην καρδιά του κράτους", σημείωσε, ενώ στράφηκε κατά του κ. Τσίπρα.
"Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση του κ. Τσίπρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά δε μπορεί να αποκαλεί "μπακάλη" τον κεντρικό τραπεζίτη. Αυτό δείχνει το ύφος και το ήθος αυτής της εξουσίας. Με το να ψελλίζει ο κ. Τσίπρας μία "συγγνώμη" για τα αίσχη που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δε λύνει το πρόβλημα. Και η Βουλή έμεινε ανοιχτή για να τακτοποιηθούν πράγματα", τόνισε και συμπλήρωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο τι θα κάνει μεταξύ της 1ης και της 7ης Ιουλίου", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
Πολιτική 1899215338257474698
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε