Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις


Τα τέσσερα συστατικά στοιχεία της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, που θα ανοίξει το δρόμο προς την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώνοντας στην Πάτρα την αυλαία μίας προεκλογικής εκστρατείας, με χαρακτηριστικό δομικό υλικό τις στοχευμένες εκδηλώσεις.
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να περάσει, με στέρεες βάσεις, στην επόμενη ημέρα της είναι μία κυβέρνηση σταθερή και, ταυτόχρονα, αποφασιστική στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. "Η οικονομία μας απαιτεί σωστές αποφάσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Για να τα πετύχω αυτά χρειάζομαι και σας ζητώ μια ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου. Την εντολή αυτή την ζητώ από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές. Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, πλέον, μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι ταυτόχρονα ένα ευρύ πατριωτικό ρεύμα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Το δημιουργικό κύμα που καλείται να φέρει σιγουριά κι ανάπτυξη στον τόπο", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έδειξε και πάλι το δρόμο της δυναμικής διεύρυνσης, στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Μία δυναμική διεύρυνση που θα ανοίξει την οδό της αυτοδυναμίας και της δημιουργίας μίας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας.
"Ανάπτυξη σημαίνει πολιτική ευημερίας για τους πολλούς -και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Είναι η "αλυσίδα του καλού" και ο ιμάντας που οδηγεί τον καθένα ξεχωριστά σε μία καλύτερη ζωή. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να προσφέρει ξανά η Ελλάδα ευκαιρίες στα παιδιά της που φεύγουν στο εξωτερικό. Για αυτό και η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί την "καρδιά" του δικού μας οράματος για τη νέα, αυτοδύναμη Ελλάδα", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου στην Αχαΐα. "Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Για αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στην Αχαΐα. Για να γίνει και η Αχαΐα γαλάζια. Όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.  
Θα ξεμπλοκάρουμε άμεσα το Ελληνικό
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα κουβαλά ένα μεγάλο χρέος, βαριές δεσμεύσεις και έχει δύο επιλογές. "Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε: Φόροι, φόροι και πάλι φόροι ώστε να παράγονται τεράστια πλεονάσματα από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και της μεσαίας τάξης. Έτσι, όμως, ο εθνικός πλούτος όλο και μειώνεται. Η χώρα βυθίζεται διαρκώς στην εξάρτηση. Είναι το καθοδικό σπιράλ της στασιμότητας και της μιζέριας. Η δεύτερη επιλογή είναι το σχέδιο της Ν.Δ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και πρόσθετα δημόσια έσοδα απ’ τη φορολόγηση των κερδών. Γιατί ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερο εισόδημα για όλους, μικρότερη ανεργία, υψηλότερη απασχόληση, πιο υγιή δημόσια οικονομικά", είπε ο κ. Μητσοτάκης, που χάραξε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο πρόγραμμα της "γαλάζιας" παράταξης και τη λογική της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε τα τέσσερα βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων. Πώς θα γίνει αυτό;
-Πρώτον, με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.
-Δεύτερον, με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. "Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται από το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση", τόνισε και δεσμεύτηκε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει την πρώτη εβδομάδα της "γαλάζιας" διακυβέρνησης. "Αν με εμπιστευτείτε θα έχω υπουργούς και στο Ανάπτυξης και στα άλλα, κρίσιμα για τις επενδύσεις, υπουργεία που θα υπηρετήσουν με απόλυτη αφοσίωση ένα πρωταρχικό στόχο. Να σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προκαλέσουμε μια πραγματική έκρηξη επενδύσεων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
-Τρίτον, το κράτος θα πάψει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.
-Τέταρτον, θα υπάρξει αποκατάσταση της ρευστότητας, μαζί με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας. "Θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και με την αντιμετώπιση των "κόκκινων δανείων" και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες. Αλλά και με την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Οι επενδύσεις φέρνουν καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Το Ελληνικό, για παράδειγμα, θα φτάσει στις 60.000 νέες θέσεις εργασίας και ο πρώτος μισθός στην COSCO είναι, πλέον, 1.100 ευρώ. Μία επένδυση, όμως, δεν αφορά μόνο τον επιχειρηματία και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Πυροδοτεί πρόοδο σε ολόκληρη την περιοχή. Κινεί την ευρύτερη αγορά και παράγει εισόδημα για δεκάδες επαγγέλματα", είπε.
Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις κομβικές δεσμεύσεις του, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες:
-Τη διατήρηση του αφορολόγητου.
-Τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Την ενίσχυση με 2.000 ευρώ στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.
-Τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%.
-Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
-Τους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.
-Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες και παντού στη χώρα.
"Θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν", ανέφερε.
Οι εκλογές είναι κρίσιμες
Με το βλέμμα στραμμένο στην 7η Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως, εάν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές "του καναπέ", αυτές που έρχονται πρέπει να γίνουν οι εκλογές "του μυαλού και της ευθύνης".
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Τσίπρας, επεσήμανε πως επανέλαβε χθες όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν πριν δύο μόλις εβδομάδες. "Δεν είχε τίποτε καινούριο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα. Και βέβαια είναι μοιραίο, μη έχοντας κάτι θετικό να επιδείξουν, να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις. Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο. Δεν θα τους ακολουθήσουμε…Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές κάλπες απέδειξαν, άλλωστε, την ωριμότητα του λαού μας: Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου. Γύρισαν, όμως, την πλάτη και στις προσφορές της τελευταίας ώρας για να εξαγοραστεί η ψήφος τους. Η σκουριά της δημαγωγίας και των παλαιοκομματικών ρουσφετιών δεν τους αγγίζει πια", είπε.  
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
-Μπορούμε. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πιστέψουμε. Οι Έλληνες έχουμε ταλέντο, εργατικότητα και θέληση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νέα αρχή.
-Ο δρόμος μπροστά μας δε θα είναι εύκολος. Είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Από την ΔΕΗ -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας- στα πρόθυρα χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί, συνεπώς, σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια. Και θα τα καταφέρουμε.
-Όπως υπήρξα μετρημένος ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, έτσι θα είμαι και ως πρωθυπουργός, αν με εμπιστευτείτε. Θα μείνω πάντα πιστός στη Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε μαζί.
-Βαδίζοντας προς τις εθνικές εκλογές πρέπει να σας πω ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός. Και δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Μπορεί στις 26 Μαΐου οι πολίτες να έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ελπίδας. Όμως μόνο στις 7 Ιουλίου το διπλό αυτό μήνυμα μπορεί να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα.
-Οι καιροί απαιτούν ένα δυνατό χέρι στο τιμόνι της πατρίδας. Με διάθεση να συνεργαστεί με κάθε άξιο Έλληνα και ανοιχτό σε κάθε γόνιμη ιδέα. Αλλά και με ρητή την εντολή του λαού να προχωρήσει μπροστά. Γνωρίζετε ότι ανέκαθεν απέφευγα τα μεγάλα λόγια. Τώρα, όμως, ναι, μπορώ να σας βεβαιώσω: Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση του τόπου.
Πολιτική 4001131981933157667
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε