Loading...

Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας: «Μπήκαν οι βάσεις για να ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά έργα υποδομών που είχε μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας»




Στον Νίκο Χιδίρογλου 
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, πολιτικός επιστήμων και ιστορικός ερευνητής & συγγραφέας, είναι δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας και διεκδικεί στην κάλπη της 26ηςΜαΐου, την επανεκλογή του με τον συνδυασμό «ΚΟΡΩΠΙ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» του Δημάρχου Δημήτρη Κιούση. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014, σε ηλικία μόλις 24 ετών. Από το 2014 μέχρι σήμερα, είναι τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κρωπίας. Και μιλώντας στο attikinewsμας λέει μεταξύ άλλων ότι «με τη δημιουργία γραφείου Τουρισμού μπορούμε να φέρουμε τους τουρίστες στην πόλη να περπατήσουν, να ψωνίσουν, να δουν την τοπική λαογραφία, να θαυμάσουν το πανέμορφο παραλιακό μας μέτωπο».


Είστε ήδη εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Κορωπί και κατεβαίνετε εκ νέου υποψήφιος. Ποιοι οι στόχοι σας για την επόμενη τετραετία;

Γιατί θεωρώ πως έχω πάρα πολλά ακόμη να δώσω! Έχω τις γνώσεις, τις ιδέες και την όρεξη αλλά πλέον μετά από μια πενταετία ενασχόλησης με την διακυβέρνηση της πόλης μου, έχω και την απαραίτητη εμπειρία να προσφέρω πολλά περισσότερα. Στοχεύω στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό μπορεί για παράδειγμα να επιτευχθεί με τον τουρισμό. Το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος απέχει μόλις λίγα λεπτά από το Κορωπί και εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο το χρησιμοποιούν. Με τη δημιουργία γραφείου Τουρισμού μπορούμε να φέρουμε τους τουρίστες στην πόλη να περπατήσουν, να ψωνίσουν, να δουν την τοπική λαογραφία, να θαυμάσουν το πανέμορφο παραλιακό μας μέτωπο. Μια ολιγόωρη βόλτα χιλιάδων τουριστών στην πόλη αλλάζει όλη την οικονομία. Στοχεύω επίσης, στην περαιτέρω ανάπτυξη κι ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών, όπως και του πολιτισμού. Στοχεύω στην δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής στο Κορωπί, που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία των Αθηνών και θα μειώσει τη πιθανότητα θνησιμότητας, αφού θα υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών. Στοχεύω στην πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας προτείνοντας εδώ και χρόνια τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον δημόσιο διάλογο, ρεαλιστικές λύσεις που αν το κράτος μας βοηθήσει θα λυθούν πολλά προβλήματα. Στοχεύω τέλος, στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας. Έχουμε ένα στολίδι, το στάδιο Παπασιδέρης το οποίο έχει πολλά γήπεδα διαφορετικών αθλημάτων και υπέροχο στίβο όπου θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πολύ περισσότερο ώστε οι νέοι μας αλλά φυσικά και όλοι οι δημότες να συμμετέχουν σε διάφορα αθλητικά δημοτικά προγράμματα. Έτσι θα καταφέρουμε ο αθλητισμός στην πόλη μας να είναι από τις κύριες προτεραιότητες.

Είστε Πρόεδρος στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κρωπίας. Τι έργο έχετε επιτελέσει μέχρι σήμερα;


Όλοι κρινόμαστε στη δουλειά μας από το αν παραδίνουμε σε καλύτερη κατάσταση όσα παραλάβαμε. Έχοντας το τελευταίο διάστημα αναλάβει Πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κορωπίου, έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, πρώτον στο πολιτιστικό κομμάτι εντός των δομών με διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου φυσικά έρχεται και συνέχεια με όλους τους συλλόγους που θα ήθελαν να παρουσιάσουν το έργο τους και την παράδοσή τους. Παράλληλα, ενισχύσαμε εμπράκτως τις υπάρχουσες δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι) μέσα από την τάχιστη προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος, δηλαδή υπολογιστές, εκτυπωτές, κλιματιστικά στο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων που έχει να κάνει φυσικά με τα παιδιά μας), ενώ πετύχαμε και την παραχώρηση νέας αίθουσας από τον Δήμο ώστε να δημιουργηθούν νέες κοινωνικές δομές που θα ενισχύσουν την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη σε όσους συνανθρώπους μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Πως αποτιμάτε το έργο του Δημήτρη Κιούση και της Δημοτικής Αρχής;


Θεωρώ πως μπήκαν οι βάσεις για να ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά έργα υποδομών που είχε μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας εδώ και δεκαετίες. Έργα που δεν φαίνονται, όμως είναι τα πιο ουσιώδη. Υποδομές όπως το αποχετευτικό, η ύδρευση, τα αντιπλημμυρικά έργα κλπ σε Κορωπί, Αγία Μαρίνα, Κίτσι (στο οποίο εγκαινιάστηκε επί της θητείας μας το υπερσύγχρονο σχολείο), Σκάρπιζα, Καρελλά ολοκληρώνονται. Μετά την πλήρη ολοκλήρωσή τους θα προχωρήσουμε στις αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη μας, παρεμβάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί όπως για παράδειγμα η μονοδρόμηση της κεντρικής οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου (με ανάπλαση των πεζοδρομίων της), η ασφαλτόστρωση κεντρικών οδών, η παράδοση του πολιτιστικού αρχοντικού κτηρίου «Λιάπη» κ.α. Έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας!

Έχετε διακριθεί για το συγγραφικό σας έργο, παρά το νεαρό της ηλικίας σας. Σκοπεύετε να συνεχίσετε;


Μια από τις επαγγελματικές μου ασχολίες είναι η συγγραφή ιστορικών βιβλίων και φυσικά σκοπεύω να συνεχίσω. Ξεκίνησα το 2015 με την έκδοση της βιογραφίας του πρώτου κυβερνήτη «Ιωάννη Καποδίστρια», ένα έργο 500 σελίδων, το 2016 με τα βιβλία «Το άδοξο τέλος των αγωνιστών του 1821» και το «Κρυφό σχολειό και η προσφορά της Εκκλησίας κατά την Επανάσταση» και τις «τουρκικές σφαγές» και τέλος, τον Μάρτιο του 2019, εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, το έργο «ΠΡΟΣΩΠΑ 1821», που περιλαμβάνει όλες τις μορφές των ηρώων του ’21, γνωστών και κυρίως των αγνώστων, όπου περιλαμβάνονται και Κορωπιώτες αγωνιστές. Πάντοτε, σε όλα μου τα βιβλία, ξεκινώ τις παρουσιάσεις μου από το Κορωπί λόγω της αγάπης μου και του σεβασμού μου στον τόπο που κατάγομαι, γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχω παρουσιάσει τα βιβλία μου επίσης σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και μέσω πανελλαδικών εφημερίδων, όπως η «ΕΣΤΙΑ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Και από αυτό το βήμα λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθειά μου.

Ποιό είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους για τις δημοτικές εκλογές τις 26ης Μαΐου στο Κορωπί;


Είμαι ένας νέος άνθρωπος που ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ, ώστε να καλυτερεύσει η καθημερινότητά μας. Τόσο από τον πατέρα μου, ιατρό Βασίλειο Κωνσταντάρα, με την μεγάλη του προσφορά στον τομέα της υγείας, όσο και από την Κορωπιώτισσα μητέρα μου Αμαλία Ντούνη, έμαθα να αγαπώ τον τόπο μου και κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συμπολίτες μου. Έχω το θάρρος και τις γνώσεις λοιπόν, να συμμετέχω στα κοινά της πόλης μας και ζητάω τον σταυρό των συμπολιτών μου στις εκλογές της 26ης Μαΐου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, με πλήρη συνείδηση της ευθύνης ότι μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Δήμου Κορωπίου!



Περιφέρεια Αττικής 1872902101299430832
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε