Loading...

Ευρώπη Κοσμίδη: « Η θετική κατεύθυνση της κάθε επιμέρους περιοχής θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις υπόλοιπες.»


Η Ευρώπη Κοσμίδη είναι μόνιμη κάτοικος Αχαρνών και πολιτικός μηχανικός διατηρώντας κατασκευαστική εταιρεία στην περιοχή του Μενιδίου. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και λόγω ποντιακής καταγωγής είναι επίσης ενεργό μέλος του Συλλόγου ΄΄Ακρίτες του Πόντου΄΄ και ΄΄Καπετάν Ευκλείδης΄΄ καθώς ιδρυτικό μέλος του είναι ο πατέρας της, Σάββας Κοσμίδης. Η κ. Κοσμίδη μιλάει στο attikinews και μας περιγράφει τις προτεραιότητες της σχετικά με την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την πρόληψη για τις φυσικές καταστροφές λέγοντας συγκεκριμένα « Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες και του Γιώργου Πατούλη. Η Ανατολική Αττική έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Χρειάζονται βασικά πράγματα ώστε να δούμε την διαφορά ήδη από το αμέσως επόμενο διάστημα, εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες.»

Στην Ευαγγελία Γουλέτα 

Κυρία Κοσμίδη,

Στις 19 Μαΐου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων. Σαν ενεργό μέλος του ποντιακού Ελληνισμού λόγω της καταγωγής σας, παρευρεθήκατε σε κάποια εκδήλωση των ποντιακών συλλόγων;

Για μένα δεν είναι μόνο η επέτειος αυτή καθ΄ αυτή. Είναι η βιωματική σχέση που έχω αποκτήσει με τον Πόντο. Είναι όλες οι μνήμες που μεταφέρθηκαν από τον πατέρα μου και την μάνα μου. Είναι οι ρίζες και ο τρόπος, αν θέλετε, που βλέπω την ίδια την ζωή. Ο Πόντος δεν είναι απλά η πατρίδα μου, είναι μία ολόκληρη κουλτούρα που βρισκόταν πάντα μέσα στο σπίτι μου. Και ως τέτοια την αντιμετωπίζω. Άρα για να απαντήσω στο ερώτημα σας, η ποντιακή μου καταγωγή είναι τρόπος ζωής για μένα.


Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν στην συμμετοχή σας ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και ποια ήταν τα κριτήρια σας ώστε να είστε με τον Γιώργο Πατούλη;


Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στο Μενίδι. Μία περιοχή με πολλά προβλήματα που πάντα και όχι άδικα χαρακτηριζόταν ως «υποβαθμισμένη». Βασικό μου κριτήριο στην επιλογή μου να κατέλθω υποψήφια είναι να προσφέρω στην περιοχή μου, τα προβλήματα της οποίας τα γνωρίζω πολύ καλά από μικρό παιδί. Η τοπική αυτοδιοίκηση ξέρετε δίνει ένα πεδίο μεγάλο να δείξεις έργο που φαίνεται στην καθημερινότητα του πολίτη. Και αυτό είναι κάτι που το θεωρώ πολύ μεγάλη πρόκληση. Να μπορέσω σε συνεργασία με τους συμπολίτες μου να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Τώρα στο ερώτημα σας γιατί με τον Γιώργο Πατούλη, μπορώ να σας απαντήσω εύκολα. Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής, ντόμπρος που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή στην συνομιλία που είχε μαζί του. Έχει ένα συγκεκριμένο όραμα που θέλει να το κάνει πράξη. Και ξέρετε δεν λέει πολλά. Λέει λίγα και συγκεκριμένα. Νομίζω πως μετά την καταστροφική θητεία της κ. Δούρου, ο Γιώργος Πατούλης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να μπορέσει η Αττική να κάνει μία Νέα Αρχή. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί! 

Έχετε δηλώσει πως ο πρωταρχικός σας στόχος είναι η ασφάλεια, η βελτίωση των υποδομών και η πρόληψη για τις φυσικές καταστροφές. Μπορείτε να μας αναλύσετε τις σκέψεις σας; 


Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες και του Γιώργου Πατούλη. Σας είπα και πριν. Η Ανατολική Αττική έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Χρειάζονται βασικά πράγματα ώστε να δούμε την διαφορά ήδη από το αμέσως επόμενο διάστημα, εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες. Για να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση σας. Ασφάλεια, βελτίωση υποδομών και πρόληψη είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Θα σας πως δηλαδή πως οι υποδομές που αναπτύσσει μία περιοχή, χτυπούν την ανεργία και ταυτόχρονα καταπολεμούν την εγκληματικότητα. Μία περιοχή με σύγχρονες υποδομές, δουλειές, καλό φωτισμό είναι εξ ορισμού μία περιοχή που μειώνεται η παραβατικότητα. Αντίθετα μία περιοχή σκοτεινή, με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, ανεργία είναι αναπόφευκτο πως έχει αυξημένη παραβατικότητα. Όσον αφορά την πρόληψη, βασικός στόχος του Γιώργου Πατούλη είναι η Αττική να μην ζήσει ξανά την φρίκη που έζησε. Και αυτό γίνεται μόνο με πρόληψη. Οι δράσεις που έχει ανακοινώσει ανά Δήμο και οι λεγόμενες «προσομοιώσεις» δηλαδή το πως θα κινηθεί ο μηχανισμός της περιφέρειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θωρακίζει τις πόλεις ώστε να μην ζήσουμε ξανά παρόμοιες τραγωδίες. 

Ζείτε και εργάζεστε στο Μενίδι. Γνωρίζετε τα προβλήματα των άλλων περιοχών της μεγάλης Ανατολικής περιφέρειας; 


Σας ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για το σύνολο της Ανατολικής Αττικής, όπου πολιτεύομαι. Είμαι ευτυχής γιατί η δουλειά μου - διατηρώ τεχνικό γραφείο στις Αχαρνές - με φέρνει σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής. Και ξέρετε τι έχω διαπιστώσει; Είναι μύθος σε πολλές περιπτώσεις πως ο κάτοικος της Βούλας, της Βάρκιζας ή της Βουλιαγμένης δεν έχει προβλήματα και είναι όλα λυμένα. Πρόκειται για αστικούς μύθους μας κρατάνε πίσω και βάζουν όρια και ταβάνι στην ανάπτυξη των περιοχών μας. Εγώ βλέπω την Ανατολική Αττική ως μία περιοχή με κοινά προβλήματα για τα οποία θα εργαστούμε. Και η θετική κατεύθυνση της κάθε επιμέρους περιοχής θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις υπόλοιπες.

Τι καινούργιο πιστεύετε πως κομίζει ο Γιώργος Πατούλης σε σχέση με την κ. Δούρου; 



Είναι αυθεντικός, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια και έχει συγκεκριμένο όραμα για ολόκληρη την Αττική. Και σας το λέω ειλικρινά πως οι πολίτες θα μας δώσουν την εντολή να κάνουμε πράξη το όραμα μας.

Περιφέρεια Αττικής 7678070556743202987
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε