Loading...

Ντ. Μπακογιάννη: Η μεσαία τάξη ανέβασε τον κ. Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία για την βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 9, 5 μονάδες, αλλά και το ποσοστό του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ήττα του λαϊκισμού και της αλαζονείας του κ. Τσίπρα.
«Η νίκη αυτή ανήκει στον Κυριάκο, δεν την περίμενα τόσο μεγάλη, περίμενα γύρω στις 7 μονάδες, αλλά όχι να αγγίζει διψήφιο. Σηματοδοτεί την ήττα του λαϊκισμού και την ήττα της αλαζονείας. Για παράδειγμα να απέχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα από τα μεγάλα κανάλια, όπως είναι ο ΣΚΑΪ, είναι δείγμα μεγάλης αλαζονείας. Ο κόσμος αυτό δεν το συγχωρεί. Μπορεί να συγχωρέσει λάθη αλλά όχι την αλαζονεία. Κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν ήταν καταδίκη θα μοιράζονταν οι ψήφοι στα μικρά κόμματα, αλλά δεν θα ήταν η επιβράβευση της ΝΔ. Είναι καταπληκτικό ότι επιβράβευσε τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παρασύρθηκε σε υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έλεγε περισσότερα από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά σε αυτή την πολιτική. Στο τέλος σου δίνει και τη σύνταξη και ένα πενηντάρικο. Δεν είναι επαίτες οι συνταξιούχοι».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη η ταλαιπωρημένη μεσαία τάξη έριξε την κυβένρηση Τσίπρα. «Η μεσαία τάξη ανέβασε τον κ. Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε. Εβλήθη τόσο βάναυσα από τη βαριά φορολογία, από τις ασφαλιστικές εισφορές η μεσαία τάξη, που είχε χάσει την εμπιστοσύνη της».
Στα ατού του κ. Μητσοτάκη για τη μεγάλη αυτή νίκη σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ ήταν: «Η σεμνότητα είναι ο σεβασμός στον πολίτη. Επιβραβεύτηκε μια ΝΔ με τις δικές της προτάσεις και καταδικάστηκε η απόλυτη διαστρέβλωση. Η αξιοπιστία επιβραβεύτηκε στην Ελλάδα».
Όσο για την επόμενη μέρα: «Ξεκινάμε έναν καινούργιο αγώνα με τις ίδιες βάσεις της αλήθειας, της υπευθυνότητας, σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι καλό ότι πάμε σε εκλογές, δεν μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση και πολλά σημαντικά θέματα είναι ανοικτά, δείτε την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν ώρα να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση».
Εκτίμησε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εθνικές εκλογές, αλλά δεν απέκλεισε ακόμα κι έτσι να πάει σε κυβέρνηση συνεργασίας: «Κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να πάει σε αυτοδυναμία, στόχος να πείσουμε για την επόμενη ημέρα και να πάμε σε προοδευτικές συμμαχίες. Δεν θα μας δώσει περίοδο χάριτος ο λαός και το ξέρουμε. Θα ζητήσει από εκείνον (Μητσοτάκη) σοβαρότητα, μετριοφροσύνη και αποτελεσματικότητα.».
«Είναι απίστευτη η μικροψυχία του κ. Τσίπρα»
Επίσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για μικροψυχία μετά την ήττα. «Οι Πρέσπες βάρυναν, αλλά τελικά ο κόσμος συνολικά καταδίκασε την κυβέρνηση. Είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας γιατί του συμβαίνει πρώτη φορά. Στις δηλώσεις του μετά την ήττα ήταν απίστευτη η μικροψυχία του και επανέλαβε το διχαστικό λόγο. Αυτό είναι ένδειξη της μικροψυχίας και της αλαζονείας. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Μητσοτάκη και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο. Ο στόχος του Κυριάκου είναι να ενώσει. Απευθύνεται σε όλους. Τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας δεν έχει πει ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Το μόνο κόμμα που κατάφερε να αντέξει στην κρίση είναι η ΝΔ. Πέρασε αναταράξεις αλλά άντεξε. Η ΝΔ έχει ρίζες στην κοινωνία, δεν εκπροσωπεί την ελίτ και τους λίγους αλλά τη βάση και τελικά και τη μεσαία τάξη».
«Δεν πίστευα ότι ο Κώστας θα πατήσει το τέσσερα»
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε συγκινημένη για την πρωτιά του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, όμως εξήρε και τους αντιπάλους του. «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου η νίκη του. Δεν πίστευα ότι ο Κώστας θα πατήσει το τέσσερα, γιατί ήταν καλοί οι συνυποψήφιοί του. Ήταν η ποιότητα του αγώνα στο Δήμο της Αθήνας. Δεν υπήρξαν ύβρεις. Υπήρξε καταπληκτικός διάλογος σε σχεδόν 40 ντιμπέιτ. Και είναι αναγκαίο για την επόμενη ημέρα πρέπει να τους συγχαρώ όλους».
«Οι ψήφοι στο κόμμα Βαρουφάκη είναι lifestyle»
Αναφερόμενη στα μικρότερα κόμματα σημείωσε πως: «Η κρίση έβγαλε κόμματα που ήταν διάττοντες αστέρες, όπως η Ένωση Κεντρώων. Οι ΑΝΕΛ εξαϋλώθηκαν. Οι ψήφοι στο κόμμα Βαρουφάκη είναι lifestyle, είναι αυτό που λένε θα κάνω την πλάκα μου. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το κόμμα του κ. Βαρουφάκη ούτε του κ. Βελόπουλου».
«Δεν θα είμια στην υβέρνηση, τα οφίτσια τα έχω ζήσει πολλά χρόνια» 
 Όσο για τη δική της επόμενη μέρα. «θα είμαι μαχόμενος βουλευτής. Στόχος να αποκτήσουμε μια σοβαρή κυβέρνηση. Δεν θα είμαι στην κυβέρνηση, αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει να είσαι εκεί και να δίνεις τη μάχη. Τα οφίτσια τα έχω ζήσει πολλά χρόνια. Σε ό,τι χρειαστεί θα είμαι παρούσα. Έχω υψηλούς στην Κρήτη», τόνισε και προέβλεψε για τα Χανιά: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, να έρθει η ΝΔ πρώτη».


Πολιτική 162161552717479594
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε