Loading...

Σαμαράς: Ο Τσίπρας είναι λίγος για να ξεριζώσει τη Μακεδονία από τη συνείδηση των Ελλήνων


Με δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για άπαντα τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, από την οικονομία μέχρι και τη συμφωνία των Πρεσπών, συνδύασε την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
"Το ΣΥΡΙΖΑ κάποτε θα τον έχουμε ξεχάσει. Αλλά η Μακεδονία και η Ελληνικότητά της θα βρίσκεται πάντα βαθιά ριζωμένη στις ψυχές και στη συνείδηση των Ελλήνων. Ο Τσίπρας είναι πολύ μικρός και πολύ λίγος για να την ξεριζώσει", τόνισε, στην παρέμβασή του, ο πρώην πρωθυπουργός και έδειξε το δρόμο της εκλογικής ήττας της Κουμουνδούρου.
"Πάμε στην λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, της "πρώτης φοράς Αριστερά"… Πάμε στη λύτρωση και από τις αριστερές ιδεοληψίες  που καθήλωσαν τη χώρα και την έφεραν στα μεγάλα αδιέξοδα. Αλλά τώρα πια έπεσαν οι μάσκες και ο λαός κατάλαβε…Πάμε στην αναγέννηση της Πατρίδας, μέσα σε μια Ενωμένη Ευρώπη - που μαθαίνει κι εκείνη από τα λάθη της, όπως μαθαίνουμε κι εμείς από τα δικά μας… Πάμε στην τελική ευθεία, για ΝΔ κυβέρνηση και Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό", επεσήμανε, καλώντας τους πολίτες να δώσουν το "παρών" στις κάλπες της 26ης Μαΐου.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τον ερχομό του στη διακυβέρνηση ανέτρεψε την πορεία της χώρας προς την κανονικότητα και την ανάπτυξη. Στάθηκε, δε, χαρακτηριστικά στην προεκλογική εξαγγελία για επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που τον ανέβασε στο 23%, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ τον είχε πάει στο 13%. "Το κολοβό Πασχαλιάτικο βοήθημα, ο Τσίπρας βάπτισε 13η Σύνταξη, κι ούτε καν τη δίνει σε όλους. Πάνω από τους μισούς θα πάρουν κάτω από τη μισή. Τους έκοψε ήδη τη 12η σύνταξη. Ετοιμάζεται να τους κόψει και τη μισή 11η", ανέφερε και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για εμπαιγμό της κοινωνίας. "Μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια, παραμονές των εκλογών… Πήρε από το λαό το πορτοφόλι του, κράτησε τα χαρτονομίσματα για να του δώσει  πίσω μερικά ψηλά. Κι αυτό το ονομάζει… "κοινωνική πολιτική". Δεν είναι κοινωνική πολιτική. Είναι νέο-βαρβαρισμός και λαγνεία του ψέματος", είπε ο κ. Σαμαράς. 
Θα τους πάω μέχρι τέλους
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για "σκευωρία" εναντίον του για τη Novartis.
"Εμείς κόψαμε τρία δισεκατομμύρια σπατάλη στο φάρμακο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε τα μέτρα μας και ταυτιζόταν πλήρως με τις θέσεις των θιγομένων εταιριών. Και κατηγορεί εμάς από πάνω. Βέβαια, η σκευωρία αποκαλύφθηκε πλέον… Κι εγώ έχω δεσμευτεί απέναντι στους σκευωρούς, να τους πάω μέχρι τέλους", τόνισε. 
Βολές και για τις διακοπές Τσίπρα
Ο πρώην πρωθυπουργός εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα για "αυθάδεια χωρίς φραγμούς", με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του.
"Παρίστανε μια ζωή, τον… "τιμωρό των πλουσίων" και τον "προστάτη των φτωχών". "Τιμωρός των πλουσίων" που ξεκουράζεται σε κότερα – κι ύστερα προσπαθεί να το αποκρύψει… Αυθάδεια χωρίς φραγμούς, υποκρισία χωρίς όρια και αναισθησία χωρίς προηγούμενο: Γιατί εκείνες τις μέρες - δεν το ξεχνάμε - μαζεύανε ακόμα τους νεκρούς από το Μάτι", σημείωσε. 
Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνώρισε "έθνος Μακεδόνων", και "ταυτότητα Μακεδόνων" και "γλώσσα Μακεδόνων"
Δριμύς κατά του κ. Τσίπρα στάθηκε και για το ζήτημα του Σκοπιανού και της συμφωνίας των Πρεσπών.
"Με τη συνθήκη των Πρεσπών, η επίσημη Ελλάδα αναγνώρισε ένα "έθνος Μακεδόνων", ενώ οι Σκοπιανοί αναγκάστηκαν επισήμως να αποδεχθούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ισότιμες εθνότητες - στη χώρα τους: "Μακεδόνες" και "Αλβανοί". Αναγνωρίσαμε, έτσι, μια "ταυτότητα" που αποτελείται τουλάχιστον από… δύο ταυτότητες. Και αναγνωρίσαμε μια "Μακεδονική" γλώσσα που είναι διάλεκτος της Βουλγαρικής, και την οποία οι Βούλγαροι δεν αναγνωρίζουν ως ξεχωριστή γλώσσα. Η Συνθήκη των Πρεσπών είναι η θρυαλλίδα της επόμενης κρίσης στα Βαλκάνια, ανάμεσα στις χώρες της περιοχής", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερώσει τις συνέπειές της και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να από-νομιμοποιηθεί ο Σκοπιανός αλυτρωτισμός. Και διεθνώς και στη χώρα μας μέσα…Υπάρχουν όμως και πολιτικοί που αντί να σκέπτονται κραυγάζουν και αντί να ενώνουν διαιρούν. Άκουσα προχθές τον Τσίπρα στη Βουλή, να απευθύνεται με οργίλο ύφος στον Κυριάκο. "Είσαι πολύ λίγος εσύ", του είπε "να μιλάς για μένα". Εγώ θα το πω αλλιώς, κ. Τσίπρα: Εσύ είσαι πολύ λίγος, για να επιβάλεις σε όλους εμάς να λέμε, πως δίπλα μας έχουμε μιαν άλλη, μια δεύτερη "Μακεδονία", όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική"; Είπαν κι ένα ακόμα πελώριο ψέμα: ότι δήθεν "έλυσαν" το Σκοπιανό, ώστε να αντιμετωπίσουν απερίσπαστοι την απειλή της Τουρκίας. Κι αμέσως μετά, έκαναν το ακριβώς αντίθετο: ακούστηκαν ήδη οι πρώτες φωνές από κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη του ΣΎΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει, λέει, να…  είμαστε "μοναχοφάηδες" στο Αιγαίο. Υπονοούν δηλαδή, να κάνουμε "σκόντα" και "εκπτώσεις", από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ελληνική ΑΟΖ γενικότερα… Να κάνουμε "εκπτώσεις" απ’ αυτά που το διεθνές Δίκαιο μας αναγνωρίζει ως δικά μας… Δηλαδή άρχισαν να μας λένε αυτά που χρόνια τώρα έλεγε η Τουρκία και απέκρουε η Ελλάδα. Όπως βλέπετε, δεν νομιμοποιούν μόνο τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Ξεκίνησαν να νομιμοποιούν και τον επεκτατισμό της Τουρκίας", επεσήμανε και έκανε λόγο για "εθνομηδενιστές".
Πολιτική 7882413538812274171
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε