Loading...

Αυγενάκης: Από τη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε ότι θα μπει τέλος στα Εξάρχεια, στους Ρουβίκωνες, στην ανομία


Αυγενάκης: Από τη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε ότι θα μπει τέλος στα Εξάρχεια, στους Ρουβίκωνες, στην ανομία
"Για τη ΝΔ η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών είναι προϋπόθεση ελευθερίας και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική ομαλότητα και ανάπτυξη", δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπης της ΝΔ - βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση για την Ασφάλεια του πολίτη προϋπόθεση ελευθερίας και δημιουργίας που διεξήχθη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας "Η Αλλαγή που Αξίζουμε" και με την ευκαιρία αυτή ο κ. Αυγενάκης μίλησε για την ασφάλεια των πολιτών η οποία, όπως τόνισε, είναι υποχρέωση του Κράτους Δικαίου.
"Είναι ίσως η πιο σημαντική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου και δημιουργίας για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος", ανέφερε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, για τη οποία όπως τόνισε, αποτελεί πρωταρχικό στόχο και βασική δέσμευση η επιστροφή της Ελλάδας σε μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας. "Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε ότι θα μπει τέλος στα Εξάρχεια, τέλος στους Ρουβίκωνες, τέλος στην ανομία. Ο νόμος θα εφαρμόζεται", είπε.
Στην ομιλία του επεσήμανε πως για τη ΝΔ η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική αξία και πως: "Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και τα όρια της ατομικής ελευθερίας τα καθορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος. Και, βέβαια, η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία".
Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε πως με την καταστροφική πολιτική της έβαλε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Και γέμισε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες: "Οι προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι του αστυνομικού προσωπικού, η υποστελέχωση και οι σημαντικές ελλείψεις (περιπολικά, καύσιμα, πάρεργα, κλπ) έχουν αποδυναμώσει το αστυνομικό προσωπικό. Στην πράξη έχουν αφοπλίσει την αστυνομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει κάθε μορφής βίας από όπου και αυτή προέρχεται. Έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλεί την εκλογική της πελατεία".
Κατά τον κ. Αυγενάκη, το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι σωστή επιλογή, όπως είπε, είναι η επιβεβλημένη πολιτική για να αισθάνονται οι πολίτες πραγματικά ελεύθεροι. "Η ΝΔ δεσμεύεται πως η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια κανονική χώρα, όπου όλοι θα σέβονται τους νόμους, και όπου τα δικαιώματα των πολλών να μην απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων. Απέναντι στην έξαρση της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανομίας, προτάσσουμε τη μηδενική ανοχή απέναντι στο έγκλημα και την παραβατικότητα και την άμεση και καθολική εφαρμογή του νόμου. Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε ότι: Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς για τις άδειες των κρατουμένων-βαρυποινιτών και επεκτείνουμε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατούμενων ("βραχιολάκια") και τις εναλλακτικές μορφές έκτισης των ποινών για αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. Αναθεωρούμε την ποινική δικονομία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές. Το οικονομικό έγκλημα και τα μαφιόζικα κυκλώματα της νύχτας θα μπουν στο στόχαστρο της επόμενης κυβέρνησης. Καθιερώνουμε την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Ενισχύουμε το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, για να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταπολεμούμε όλες τις εστίες ανομίας και παραβατικότητας. Κανένα άβατο, όπως αυτά των Εξαρχείων και του Μενιδίου, δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος".
Μίλησε επίσης για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο, όπως ανέφερε: "Αναβαθμίζουμε τη βασική εκπαίδευση των Σωμάτων Ασφαλείας και θεσμοθετούμε τη συνεχή μετεκπαίδευσή τους. Προωθούμε, επίσης, την ανανέωση των υποδομών των σωμάτων ασφάλειας και ενισχύουμε τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και λογοδοσίας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, ανακατανέμουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στις περιοχές όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Παράλληλα αποδεσμεύουμε τα Σώματα Ασφαλείας από γραφειοκρατικές και μικρότερης σημασίας αρμοδιότητες και προωθούμε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας. Με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολιτική 1583706818237388135
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε