Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Όλοι μαζί θα αρχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ελλάδας


Πεπεισμένος ότι σε 42 ημέρες από σήμερα η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια, στην κάλπη των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου δεν πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Παράλληλα, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε δύο καίρια μηνύματα. Το πρώτο ήταν αυτό της ενότητας. Το δεύτερο αυτό της συμμετοχής. Με το βλέμμα, κατά κύριο λόγο, στη νέα γενιά.
"Κάποιοι έλεγαν κάποτε "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Εμείς δε θέλουμε να τελειώσουμε κανένα. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας. Να τελειώνουμε με αυτόν τον τοξικό διχασμό", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλους τους πολίτες να βρεθούν πίσω από το παραβάν των εκλογών της 26ης Μαΐου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε εμφατικά ότι η μεγάλη μάχη της κάλπης είναι για τη φανέλα. Για τη "γαλάζια" παράταξη. "Το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών και απαισιοδοξίας, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία καινούρια αρχή. Δε θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια, για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες είναι να ακούσουν το πρόγραμμά μας για την οικονομία, την καθημερινότητα", ανέφερε και έδειξε πως κομβικός στόχος της οδού Πειραιώς και της στρατηγικής της είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών. "Οι ιδέες μας θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή των Ελλήνων", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.
Ο κ. Μητσοτάκης, που επεσήμανε ότι η αξιοκρατία ήταν το κυρίαρχο κριτήριο για τη στελέχωση του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου, σημείωσε πως κάθε υποψήφιος είναι και κάτι το ξεχωριστό.  "Ο κάθε ένας και η κάθε μία έχει τη δική του διαδρομή. Είναι άνθρωποι με ποιότητα. Γιατί αυτό διαχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα άλλα κόμματα", πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων:
- Στις 28 Μαΐου του 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Εξηγώντας στους πολίτες τη μεγάλη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πριν τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή που κάναμε. Πράξαμε το εθνικό μας καθήκον.
- Τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος με νέες προκλήσεις. Σε μία Ευρώπη που απειλείται από το λαϊκισμό. Βγαίνουμε από την κρίση πιο ώριμοι. Τραυματισμένοι, αλλά μέσα μας πιο ισχυροί. Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι μίας χώρας που βρίσκει τη θέση της σε μία Ευρώπη που αλλάζει.
- Το ΕΛΚ θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα Βέμπερ για νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προτιμούμε να είμαστε με τους νικητές και όχι με τους ηττημένους.
- Σε όλες τις προκλήσεις που ανοίγονται η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα με δυνατή και ποιοτική ευρωομάδα.
Πολιτική 9159721804853157243
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε