Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών


Όχι μόνο νίκη στην κάλπη των ευρωεκλογών. Αλλά και εμφατική επικράτηση στις εθνικές εκλογές. Αυτόν τον πήχη θέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις απανωτές αναμετρήσεις του 2019. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Open" πέταξε και πάλι το γάντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αποδομώντας, μέσα από τις τοποθετήσεις του κάθε πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμη και αύριο.
"Αν θέλει να τις προκηρύξει και αύριο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο της εθνικής κάλπης, προκειμένου να πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή. "Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές. Για εμένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. Αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο "τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση”, αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, "δεν αντέχουμε άλλο” διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, "πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη”. Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και για αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
-Οι μεγάλες ευθύνες του Τσίπρα.  
Η σφοδρή επίθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του πρωθυπουργού είχε ως αιχμή κυρίαρχη τη συμφωνία των Πρεσπών. Με προβολή στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια. "Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέδειξε όχι μόνο την υποκρισία του πρωθυπουργού, αλλά και την επιχειρηματολογία του, σύμφωνα με την οποία η συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.
Ιδιαίτερα οξύς, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που οδήγησε στο "ξεπούλημα" των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς που σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Με τα δικά του τερτίπια και του κ. Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες.  Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια", επεσήμανε.
"Η συμφωνία αυτή προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σχολίασε ότι βόλευε τους ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια σε αυτή τη συγκυρία, παραμένοντας σταθερός στην εκπεφρασμένη θέση του ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. "Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται", είπε, όταν ερωτήθηκε εάν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός "αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις".
Η κίνηση…τσεκουρώματος του πρωθυπουργού από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το βλέμμα στραμμένο στη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν εξακολουθητική, στη συνέντευξη που παραχώρησε.
"Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα;  Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους…Θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη "επιτυχία” της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία", είπε.
-Αυστηρά μηνύματα στη Φ. Γεννηματά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε τα δικά του εμφατικά μηνύματα και προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός, για παράδειγμα, όταν ερωτήθηκε για τη φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της δεξιάς.
"Η παλινόρθωση της δεξιάς, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική", τόνισε. Όσον αφορά στη θέση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ότι θα συγκυβερνούσε με τη Νέα Δημοκρατία μόνο εάν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε:
"Πιστεύω ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι πολύ καθαρά. Και αυτό το οποίο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία και νομίζω ότι εκεί όλοι θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες είναι να μην οδηγηθεί ο τόπος σε νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική. Διότι αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, θα σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας που δεν την χρειάζεται η χώρα και θα σημαίνει επίσης ότι σε αυτό το ενδεχόμενο το δεύτερο κόμμα, εφόσον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, θα ξαναμπεί στο παιχνίδι της συζήτησης...Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους.   Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, το λέω γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε τέσσερα χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία".
-Ισχυρό στίγμα ενότητας. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.
Κληθείς να σχολιάσει εάν και σε αυτές τις εκλογές θα ακουστεί η φράση "η μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ” ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα ποιο κόμμα επιλέγει στην κάλπη.
"Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές.  Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα, εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε.
Πολιτική 2616098552794435755
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε