Loading...

Μήνυμα Μητσοτάκη εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων: Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε νέα εποχή


Στα σχέδια της Ν.Δ., ως κυβέρνηση, η σύσταση «μιας πραγματικά ανεξάρτητης υπηρεσίας κατά της διαφθοράς»
 H σταθερότητα και η αισιοδοξία βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων που στέλνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και της πολιτικής αλλαγής που θα υπάρξει στη χώρα μέσα στους επόμενους μήνες.
Απευθυνόμενος με την ευκαιρία του Πάσχα σε όλους τους Ελληνες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμήνυσε ότι «ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει». «Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε μία νέα, πιο αισιόδοξη εποχή. Με αλληλεγγύη, ομοψυχία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται πάντως να δώσει τις επόμενες ημέρες η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, που θα καταθέσει η Ν.Δ. εντείνοντας την πολιτική πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν ότι «θα επωμιστεί τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής του να καλύψει πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας».
Ερωτηθείς για την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι «ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα», ο οποίος αφήνει άλλους «να κάνουν για εκείνον τη βρόμικη δουλειά».
Οπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν χυδαίο, όπως και «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του».
Σε κάθε περίπτωση, στην Πειραιώς θεωρούν πως όσα επακολούθησαν της προαναγγελίας κατάθεσης πρότασης μομφής δικαίωσαν πλήρως την επιλογή του κ. Μητσοτάκη διότι -όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη- «δεν ανέδειξαν μόνον τη διαφορά ήθους που χωρίζει τις δικές του επιλογές, αλλά και την αλαζονεία του Αλέξη Τσίπρα, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με το κοινό αίσθημα».
Στη Ν.Δ. δεν κρύβουν μάλιστα την εκτίμησή τους ότι «υπό την πίεση της επερχόμενης ήττας του και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαιώνει πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα, καταφεύγοντας σε προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη γνωστή ρητορική της πόλωσης, που δεν πείθει πια κανέναν».
Η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που αναμένεται να εξελιχθεί σε εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση με το βλέμμα και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, για τις οποίες στην Πειραιώς επικρατεί ολοένα και μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι «το αποτέλεσμά τους θα δείξει την πολιτική αλλαγή που έρχεται».
Τονίζουν, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι εθνικές εκλογές δεν θα είναι «πηγή ανησυχίας για τις διεθνείς αγορές», καθώς όλοι προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Περιγράφοντας στο Politico τις πρώτες κινήσεις μίας κυβέρνησης της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μία φορολογική μεταρρύθμιση που θα βάζει τέλος «στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Γνωστοποίησε ότι «τα νομοσχέδια είναι έτοιμα, όπως και η ομάδα που θα τα εφαρμόσει», ενώ κατέστησε σαφές ότι η ανάπτυξη «μπορεί να φτάσει το 3% ως 4% για σειρά ετών από μια κυβέρνηση που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα τις απώλειες αυτής της δεκαετίας».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, εξάλλου, η αποκάλυψη ότι σχεδιάζει τη σύσταση «μιας πραγματικά ανεξάρτητης υπηρεσίας κατά της διαφθοράς», που θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ώστε αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τη ριζική απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 


Πολιτική 1345991130614430826
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε