Loading...

ΝΔ: Η "μάχη" της Βουλής και ο συμβολισμός της κίνησης Βέμπερ


Τον τόνο της κατά μέτωπο επίθεσης έχει σπεύσει να δώσει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά, το σφοδρό τετ α τετ της οδού Πειραιώς με την κυβερνητική παράταξη στη Βουλή δε θα έχει ως αιχμή την οικονομία. Αλλά ένα εξίσου κομβικό ζήτημα για την καθημερινότητα χιλιάδων νέων παιδιών και των οικογενειών τους. Αυτό της Παιδείας. Σε φόντο Ολομέλειας, λοιπόν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα σχέδιο νόμου, το οποίο η "γαλάζια" παράταξη έχει χαρακτηρίσει ήδη "έκτρωμα", με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρμόδιο υπουργό να το αποσύρουν.
"Θα δώσουμε στη Βουλή μεγάλη μάχη, για να αποτρέψουμε τον κ. Γαβρόγλου και τον κ. Τσίπρα από το να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο βάζει το τελευταίο λιθαράκι στη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Και θα το κάνουμε διότι πιστεύουμε πραγματικά σε μία δημόσια παιδεία η οποία θα κοιτά με θάρρος το μέλλον. Η οποία θα δίνει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στα πανεπιστήμια να διαμορφώσουν τα ίδια τα προγράμματά τους. Που δεν θα εξισώνει σχολές με έναν τρόπο αφοριστικό, που δεν θα καταργεί ουσιαστικά την τεχνολογική εκπαίδευση που τόσο μεγάλη σημασία έχει σήμερα για τη χώρα μας. Θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη στη Βουλή και καλώ για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να αποσύρει αυτό το θλιβερό νομοσχέδιο Γαβρόγλου πριν είναι πολύ αργά. Πριν κάνει και άλλη ζημιά σε μια δημόσια παιδεία που τόσο έχει τραυματίσει", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Λιβαδειά.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι ο νόμος Γαβρόγλου αντανακλά όσο λίγοι "τις ιδεοληψίες, την ανικανότητα και την πελατειακή λογική" που χαρακτηρίζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια.
"Ποινικοποίηση της προσωπικής προσπάθειας και εξίσωση όλων προς τα κάτω. Από το πρώτο της νομοθέτημα έως σήμερα η κυβέρνηση μεθοδικά εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Με το παρόν νομοσχέδιο, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι είχε αφήσει όρθιο", αναφέρουν "γαλάζιοι", με το όλο πλαίσιο των σφοδρότατων πυρών της οδού Πειραιώς να παραπέμπει ευθέως στη στρατηγική της αποδόμησης κάθε πτυχής του σχεδίου νόμου, την οποία θα ακολουθήσει σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε χωροχρόνο ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε δημόσια παρέμβαση που πραγματοποιεί, στέλνει μηνύματα συμμετοχής στην κάλπης της 26ης Μαΐου και επισημαίνει ότι οι πολίτες δε θα στείλουν μόνο ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα ισχυρό και, συνάμα, θετικό μήνυμα επιβράβευσης στη Νέα Δημοκρατία.
Απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη των ευρωεκλογών. Η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και θα ήθελα πραγματικά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για το ποιο θα είναι το τελικό σκορ του αγώνα. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει, θα κερδίσει πανηγυρικά, και θα στείλει το ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας", διαμηνύει, τη στιγμή που δομεί εδώ και καιρό ισχυρό πρωθυπουργικό προφίλ, σε ένα περιβάλλον, το οποίο θεωρεί βέβαιη την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.
Πέρα από τις συνεχείς επαφές του με ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους, πέρα από την αναλυτική παρουσίαση των θέσεών του σε ταξίδια κομβικά, όπως αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί ένα πεδίο συμμαχιών, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα. Η αυριανή έλευση στην Αθήνα του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρεία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, αυτό ακριβώς αποτυπώνει.
Η επιλογή του να ξεκινήσει και επισήμως την καμπάνια του ενόψει της 26ης Μαΐου από την ελληνική πρωτεύουσα, με ξένους δημοσιογράφους να τον ακολουθούν και να μεταφέρουν την εικόνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, στέλνει ακόμα ένα μήνυμα για την επικείμενη αλλαγή στη χώρα μας. Για το ΕΛΚ, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να συμβολίσει τη νίκη έναντι των λαϊκιστών, που θέλουν να σηματοδοτήσουν οι ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Βαυαρού πολιτικού, επιχειρηματολογεί υπέρ της σύμπραξής του με τον κ. Βέμπερ. Επισημαίνει συχνά ότι, εφόσον είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος και ο ίδιος ο επόμενος πρωθυπουργός, τότε θα μπορεί να…χτίσει επάνω σε αυτή τη στενή πολιτική, αλλά και προσωπική, σχέση, προκειμένου να αντλήσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.
Σε βραχυπρόθεσμο πεδίο, μία πρώτη αιχμή θα σχετίζεται με το αφορολόγητο, τη μείωση του οποίου από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα.  Σε δεύτερο χρόνο θα έρθει ένα από τα καίρια αφηγήματα του κ. Μητσοτάκη. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
Πολιτική 94046821331531985
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε