Loading...

Μάρθα Λεκκάκου:«Η δική μου προτεραιότητα, αν εκλεγώ, είναι να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ανεργία στην περιοχή μας»
















Φίλη και συνάδελφος, πολύ αγαπητή στην δημοσιογραφική πιάτσα. Και υποψήφια δημοτική σύμβουλος πλέον Παιανίας – Γλυκών Νερών, με τον συνδυασμό του Ισίδωρου Μάδη («Αλλάζουμε Μαζί»), για τον οποίο μας λέει, μιλώντας στο attikinews, πως «είναι ο καλύτερος ως χαρακτήρας και προσωπικότητα».

Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Τελικά, από την δημοσιογραφία στα κοινά, ένα τσιγάρο δρόμος; 

Θα έλεγα ούτε καν τόση η απόσταση. Η δημοσιογραφία και τα κοινά έχουν την ίδια αφετηρία, βάση και παρονομαστή! Την καθημερινή ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών. Ως ρεπόρτερ 20 χρόνια πιά -είμαι και 46 χρόνων Νίκο μου αυτό δεν κρύβεται - δούλεψα και υπηρέτησα αποκλειστικά και μόνον τη μάχιμη δημοσιογραφία. Δίπλα και μέσα στον κόσμο, στην εφορία, στη ΔΕΗ, στην πολεοδομία, στον Δήμο, στις επιχειρήσεις, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τα σχολεία, τα γήπεδα, τα λιμάνια, τα χωράφια, τις πορείες, τα Υπουργεία, τη Βουλή, τα συνέδρια, τα συλλαλητήρια, τους λιμούς, τους σεισμούς, τους καταποντισμούς...  Άλλωστε, ο δημοσιογράφος ακριβώς αυτό δεν κάνει; Είναι ο εκπρόσωπος του πολίτη, ο εκφραστής των προβλημάτων του. Ο δημοσιογράφος, είναι ο απόλυτος υπερασπιστής του πολίτη και όποιος δεν είναι έτσι, δεν είναι δημοσιογράφος στην ουσία. Είναι μόνον στα χαρτιά… Οπότε η ενασχόληση με τα κοινά είναι ταυτόσημη με τη δημοσιογραφία. Τα κοινά δεν κάνουν για ανθρώπους μοναχικούς. Αν δεν αποζητάς να βρίσκεσαι με τους συνανθρώπους σου, να συζητάς, να ρωτάς, να βρίσκεις, να διεκδικείς το δίκιο και την αλήθεια, δεν κάνεις για δημοσιογράφος και βέβαια ούτε καν για αιρετός. 

Γιατί επέλεξες τον συνδυασμό του Ισίδωρου Μάδη; 

Γιατί είναι ο καλύτερος. Ως χαρακτήρας και προσωπικότητα. Ο Ισίδωρος Μάδης, έχει έναν πολύ δυνατό συνδυασμό δυναμισμού, οξύνοιας, πραότητας, φυσικής ευγένειας, πολύ καλής γνώσης των προβλημάτων αλλά και των ενδεδειγμένων λύσεων τόσο για την Παιανία όσο και για τα Γλυκά Νερά. Ταυτόχρονα, έχει ηγετικές ικανότητες σπάνιες, όπως αυτή του εξισορροπιστή. Είναι ιδιαιτέρως ενωτικός και ξέρει ν΄ ακούει, να ζυγίζει και μετά ν’ αποφασίζει. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τον χειραγωγήσει και να τον πάει «με τα νερά του» είναι πολύ γελασμένος. Η μεγάλη ομάδα που τον πλαισιώνουμε, μια ομάδα από πολύ αξιόλογους ανθρώπους, με όρεξη, αγάπη για τον τόπο μας, με ένσημα και βιογραφικά τα γνωρίζουμε όλα αυτά και νομίζω Νίκο μου, ότι όποια/όποιον ρωτήσεις πάνω-κάτω τα ίδια θα σου πει. Ο πιο σημαντικός λόγος όμως, επιλογής του Ισίδωρου Μάδη είναι ότι αυτόν εμπιστεύομαι να φτιάξει τη γειτονιά όπου έχω γεννήσει τους γιους μου. Αρκεί δεν νομίζεις;

Πως κρίνεις τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, δεδομένου και του ότι πρόσφατα προχώρησε στον απολογισμό της; 

Αντί κριτικής, θα ήθελα ο νυν δήμαρχος ν’ απαντήσει στα παιδιά μας εδώ στα Γλυκά Νερά, σε ποια πλατεία να βγουν με τους γονείς τους, γιατί εδώ τα σχολειά μας είναι απολύτως παραμελημένα, με σκουριασμένα κάγκελα και προαύλια με μπαλώματα, με πεπαλαιωμένες και άκρως επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και με πλημμελή καθαριότητα. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ, γιατί από το κλειστό Γυμναστήριο όταν βρέχει στάζει νερά; Γιατί  για να πας στο Γήπεδο ποδοσφαίρου πρέπει να σπάσεις το αυτοκίνητό σου; Ξέρεις Νίκο, όταν ο απολογισμός στα χαρτιά έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με την εικόνα, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.  Μήπως στην Παιανία τα πράγματα είναι καλύτερα; Τουναντίον! Αντί απολογισμού βλέπουμε... μακέτες της προηγούμενης τετραετίας! Αντί έργων, βλέπουμε να μας έρχονται λυόμενες αίθουσες, αντί νέου σχολείου, το πρώην πρώτο δημοτικό να μαραζώνει, ένα καφάο να τη «στολίζει» άγαρμπα, μια παραμελημένη πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής – καθημερινή παγίδα για όλες και όλους για ατυχήματα, έλλειψη καθαριότητας σε όλον τον Δήμο, τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις με το Σπίτι του Βόλεϊ, να παραμένουν καθημαγμένες και όλες μα όλες οι γειτονιές γύρω από το κέντρο, η Αγία Μαρίνα, η Αγία Τριάδα, το Προσήλιο, ο Άγιος Ανδρέας, να πέφτουν σε βαθύ σκοτάδι μετά το σούρουπο. Τί να πουν και οι κάτοικοι σε Παλαιοπαναγιά και Αργιθέα που ζητούν… εκλογές κάθε ένα χρόνο μπας και δουν κανένα έργο! Αν προσέξεις, στον απολογισμό της νυν δημοτικής αρχής, χρησιμοποιούνται εντέχνως τα ρήματα του… ιστορικού ενεστώτα, όπως «εντάσσουμε, προσπαθούμε, δημιουργούμε, σχεδιάζουμε κλπ.».  Ζούμε την απόλυτη παραδοχή της αδράνειας και της απραξίας είτε από έλλειψη βούλησης, είτε από ατολμία, είτε από άγνοια, είτε και από τα τρία μαζί! Αν είχε παραχθεί έργο, θα χρησιμοποιούνταν απλά ο αόριστος….
Ξέρεις όμως Νίκο, τι κάνει όποιος δεν μπορεί να παράξει έργο; Τι κάνει δηλαδή όποιος δεν μπορεί να δώσει άρτο στους πολίτες; Δίνει θέαμα ή τουλάχιστον προσπαθεί να δώσει. Εδώ αυτό συμβαίνει. Φιέστες και κουτσομπολιό για ν’ απασχολείται ο κόσμος… ο οποίος σημειωτέον όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Οι κακοήθειες, οι μικρότητες, οι λασπολογίες δια δημοσιευμάτων, τα τρολ στο διαδίκτυο δεν βρίσκουν τελικά εύφορο έδαφος αλλά και δεν περιποιούν τιμή στους περήφανους Παιανείς και  Γλυκονεριώτες. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού σας έχει μιλήσει για «το Βατερλό που ονομάζεται κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Παιανίας». Τελικά, τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία; 

Στην Παιανία ήταν να παραδοθεί το έργο του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων το Σεπτέμβριο του 2018. Αντ’ αυτού, το έργο έχει ολοκληρωθεί μόνον κατά  10%, ο εργολάβος έχει κηρυχθεί έκπτωτος και σύμφωνα με τα αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα, η πλήρης λειτουργία του δεν μπορεί να τοποθετηθεί νωρίτερα από το…. 2025. Μετά την απόλυτη αποτυχία και χρονοτριβή στο αποχετευτικό της Παιανίας, για τα Γλυκά Νερά, όπου ζω, ο Δήμος εξαναγκάστηκε να αναθέσει το έργο στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με διαγωνισμό ανέθεσε σε κατασκευαστική εταιρία την υλοποίηση του έργου. Η ΕΥΔΑΠ δηλαδή μπήκε στη μέση, στο κάδρο του έργου, μετά τη θλιβερή πορεία του αποχετευτικού στην Παιανία. Είναι ή δεν είναι Βατερλό;

Η εγκληματικότητα αποτελεί πρόβλημα και στην Παιανία. Έχει ο Δήμος δυνατότητες παρέμβασης; Τι πρέπει να ζητηθεί από την κεντρική εξουσία; 

Θα πουν πολλοί ότι η ασφάλεια είναι ζήτημα της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και όχι της Αυτοδιοίκησης. Εν μέρει σωστό, εν μέρει λάθος. Καθώς είμαι κάτοικος των Γλυκών Νερών, θυμάμαι πότε ακριβώς ξηλώθηκε το Α.Τ στη γειτονιά μου. Ήταν η εποχή που φωτογραφιζόταν ο νυν δήμαρχος με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση. Μείναμε στις φωτογραφίες, το Α.Τ έφυγε, συνενώθηκε με αυτό της πολύπαθης από την εγκληματικότητα και κλοπές, Παιανίας και ιδού το αποτέλεσμα. Καθημερινά λεηλατούνται τα σπίτια και τα μαγαζιά μας, εξαφανίζονται αυτοκίνητα και δίκυκλα! Οφείλαμε και μπορούσαμε ταυτόχρονα – όπως άλλωστε έχουν κάνει μέσα στην κρίση άλλοι Δήμοι - να διαθέσουμε δημοτικό ακίνητο στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να κρατήσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στον Δήμο μας. Να θυμίσω ότι αυτό έχει γίνει για τα ιατρεία του ΠΕΔΥ. Μισθώσαμε ακίνητο. Άλλο βέβαια αν ο κ. δήμαρχος τα ονομάζει… «δημοτικά». Είναι σαν να παραχωρούσαμε δημοτικό ακίνητο στην Ελληνική Αστυνομία και να τη  μετονομάζαμε λόγω κτιρίου … «δημοτική αστυνομία»!
Τι πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός: εκ νέου οργανωμένη πρόταση και προσέγγιση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  με στόχο τη διάθεση δημοτικού ακινήτου, την αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και  την καθιέρωση συχνών περιπολιών. Επίσης, με χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, με μάζεμα από ανούσιες σπατάλες, θα μπορούσε ειδικά ο Κάμπος της Παιανίας, που αντιμετωπίζει συχνότατα κρούσματα διαρρήξεων, αλλά και άλλες περιοχές σε Παιανία και Γλυκά Νερά, να φυλάσσονται με καθημερινές περιπολίες από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι. 

Ποια θα είναι η δική σου προτεραιότητα εφόσον εκλεγείς; 

Η διασύνδεση των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής με τους ανέργους μας. Βλέπω στα μάτια φίλες και γνωστούς που ψάχνουν για δουλειά. Στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Ακούω επίσης πολλούς εργοδότες να ψάχνουν διακαώς τους εργαζομένους με τα προσόντα που χρειάζονται και να μην τους βρίσκουν. Το στοίχημα, η δική μου προτεραιότητα, αν εκλεγώ, είναι να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ανεργία στην περιοχή μας. Να διασυνδέσουμε τους εργοδότες με τους υποψήφιους εργαζομένους. Να τους έχουμε σε συνεχή επαφή! Αυτό στην ψηφιακή εποχή δεν είναι δύσκολο. Οργάνωση θέλει και διαρκή επικοινωνία με τους εργοδότες και ανέργους της περιοχής μας. Να φροντίσουμε δηλαδή να μη μαραζώσουν οι άνεργοι γείτονές μας, ούτε οι μεσήλικες, ούτε οι νεότεροι. Δυνατός δήμος σημαίνει δυνατοί δημότες. Εργαζόμενοι δημότες, σημαίνει ανεξάρτητοι δημότες που δεν ανέχονται χάρες, ρουσφέτια και παρακμή.

Περιφέρεια Αττικής 4519712908589365963
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε