Loading...

Γιάννης Οικονομάκος: Στήσαμε και κάναμε κρατίδιο τον Δήμο Ωρωπού με επιτυχία




Ο Γιώργος Πατούλης, από κάθε θέση ευθύνης που κλήθηκε να φέρει εις πέρας, ξεχώρισε. Είναι ο άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί, μας λέει στο attikinews ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Γιάννης Οικονομάκος (κατέρχεται στην Ανατολική Αττική) και επισημαίνει ότι ο Γιώργος Πατούλης έχει μεριμνήσει ειδικά, σχέδιο Πολιτικής Προστασίας υψηλοτάτου επιπέδου. 



Στην Λίνα Παρασκευοπούλου

Έχετε διατελέσει δήμαρχος Ωρωπού, ποιό θεωρείτε ότι ήταν σημαντικό έργο σας, στη θητεία σας;


Στην απαιτητική θητεία του 2011-2014, που διατέλεσα ως Δήμαρχος Ωρωπού, κληθήκαμε να σηκώσουμε τον Γολγοθά δέκα δήμων και κοινοτήτων. Στήσαμε και κάναμε κρατίδιο τον Δήμο Ωρωπού με επιτυχία, μέσα στην πιο δεινή κρίση της μεταπολίτευσης για την αυτοδιοίκηση. Διαχείριση χρέους- διόδια- βιολογικοί καθαρισμοί -σχέδιο πόλης- οδοποιία – ύδρευση- διαχείριση απορριμμάτων- σταθμός μεταφόρτωσης, έγιναν πολλά!. Αυτό όμως  που κρατώ σαν φυλαχτό, είναι το δημοτικό ασθενοφόρο. Το μόνο δημοτικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα. Το ασθενοφόρο που έχει μεταφέρει πάνω από πέντε χιλιάδες περιστατικά τα τελευταία χρόνια με χίλια τετρακόσια «στο κόκκινο», δηλαδή και τα λεπτά έπαιζαν ρόλο για την επιβίωση του ασθενή. Είναι μια συνέχεια του λειτουργήματός μου, που κουβαλώ σε όλη μου την ζωή, την ιατρική. Θεωρώ ότι είναι μοναδικό, το οποίο θα παραμείνει, γιατί κάθε μέρα γράφει ιστορία, σώζοντας ζωές!

Γεγονότα που σημάδεψαν τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, οδήγησαν σε έντονες αναφορές σχετικά με την Πολιτική Προστασία. Που εντοπίζετε τα κενά σε αυτόν τον τομέα και ποιές αλλαγές χρειάζονται;


Το μεγάλο κενό στην περίπτωση αυτή ήταν τα άτομα που έχουν θέση ευθύνης σε Δήμο και Περιφέρεια. Ο/η Δήμαρχος, ο/η Περιφερειάρχης οφείλουν να γνωρίζουν τις αδυναμίες του τόπου τους, στη δύσκολη στιγμή να είναι παρόντες στη μάχη. Είναι αλήθεια πως η καλύτερη θεραπεία για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, θα είναι πάντα η πρόληψη! Έχω, λοιπόν, την πεποίθηση ότι το εθνικό πένθος  που άφησε η πυρκαγιά στο Μάτι, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν πρόσεξαν, δεν φρόντισαν και αγνόησαν την παράμετρο αυτή. Βρέθηκαν ευάλωτοι γιατί δεν είχαν προβλέψει συστήματα και μηχανισμούς έγκαιρης προειδοποίησης και επέμβασης. Για μένα η αδράνεια ισούται με την ίδια την πρόκληση του κακού. Έτσι, εκτιμώ πως σοβαρές και τακτικές μελέτες διαχείρισης εκάστοτε κινδύνων για κάθε Δήμο χωριστά με την παράλληλη εκπαίδευση των υπεύθυνων στελεχών και εθελοντών του κάθε Δήμου είναι σωτήριες. Ο Γιώργος Πατούλης, σας βεβαιώ, έχει μεριμνήσει ειδικά, σχέδιο Πολιτικής Προστασίας υψηλοτάτου επιπέδου και θα το εφαρμόσουμε από την επόμενη μέρα. 

Οι ιδιότητές σας ως ιατρού και ως πρώην αθλητή, επηρέασαν τις αποφάσεις σας σε θέματα ποιότητας ζωής, στον ρόλο σας ως αυτoδιοικητικού;


Βροντερό ναι! Το λειτούργημα του ιατρού το κουβαλώ σε κάθε μου στιγμή, από κάθε θέση που μου έχει ανατεθεί. Είναι πολύτιμο κομμάτι μου. Το ίδιο ισχύει και για το αίσθημα του αθλητή που με συντροφεύει. Ήταν για μένα οι κινητήριες δυνάμεις που με παρακινούσαν  να προσφέρω ακούραστα, να νιώθω, να καταλαβαίνω τον συνάνθρωπο και την αδυναμία του. Στη δύσκολη στιγμή, να μην εγκαταλείπω. Να προχωράω στον στόχο με το ίδιο πάθος, ακόμη κι όταν συναντούσα πολλά εμπόδια. Είμαι τυχερός και περήφανος  που μπόρεσα να αποτυπώσω τις αξίες αυτές και στο ρόλο του αυτοδιοικητικού. Εύχομαι να συνεχίσω. 

Είσαστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Γιατί επιλέξατε τον Γιώργο Πατούλη;


Με τον Γιώργο Πατούλη μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, η επιστήμη μας, η ιατρική και η μεγάλη κοινή μας αγάπη για την αυτοδιοίκηση. Ο Γιώργος Πατούλης, από κάθε θέση ευθύνης που κλήθηκε να φέρει εις πέρας, ξεχώρισε. Είναι ο άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί! Λειτουργεί με αφοσίωση και προσήλωση στους πολίτες του, είναι αποτελεσματικός, πράττει έργο ουσιαστικό. Είναι ο πιλότος που οδηγεί το αεροπλάνο. Αυτά ήδη είναι σπουδαία!

Υπάρχει κάποιος στόχος, που είχατε ως αυτο-διοικητικός, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα, από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου;


Υπάρχουν έργα και δομές που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν από την θέση του περιφερειακού συμβούλου και τα οποία έχω πολύ καιρό ονειρευτεί και θα ήθελα να τα δω να πραγματοποιούνται. Σας αναφέρω μερικά από αυτά: διαχείριση ακαθάρτων (βιολογικοί καθαρισμοί), σχέδια πόλης, διαχείριση απορριμμάτων σε ευρωπαϊκά πρότυπα σεβόμενοι το περιβάλλον, ανάπτυξη παραλιακού μετώπου με λεωφόρους και διάνοιξη προσβάσεων σε όλες τις παραλίες μας, μαρίνες, νοσοκομειακά χωριά προσφέροντας υπηρεσίες υγείας δημιουργώντας ταυτόχρονα τουριστική ανάπτυξη και πολλά άλλα σε μια επανεκκίνηση της κανονικότητας μας.















Περιφέρεια Αττικής 6814084477801816731
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε