Loading...

Φοιτητικές εκλογές 2019: Ανοίγουν οι κάλπες -Στον «αέρα» η διαδικασία στην ΑΣΟΕΕ


Από τις ‪7 το πρωί μέχρι τις ‪7 το απόγευμα θα διεξαχθούν σήμερα οι φετινές φοιτητικές εκλογές.
Μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων, ωστόσο στον «αέρα» είναι για άλλη μια χρονιά οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να αλληλοκατηγορούνται για τις διπλές κάλπες.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν έγιναν οι φοιτητικές εκλογές στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, υπό τον φόβο επεισοδίων και ακυρώθηκε η μεταφορά της κάλπης στην Αίγλη Ζαππείου.
Σε ό,τι αφορά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, οι τυπικές διαδικασίες για την προετοιμασία τους έχουν ολοκληρωθεί. Η ΔΑΠ διεκδικεί για 33η συνεχόμενη χρονιά την πανελλαδική πρωτιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Όπως στο παρελθόν, οι φοιτητές έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έτσι και φέτος, η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων.
«Με το να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια διαφορετικές κάλπες σε κάποιες σχολές, η διαδικασία απαξιώνεται γενικά και οι φοιτητές αποξενώνονται, όχι μόνο από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και από τις πολιτικές διαδικασίες», είπε από την πλευρά του ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού της Νομικής, Γιάννης Παπαρίζος. 

Τι χρειάζεται για να ψηφίσει κάποιος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea, για μπορέσει να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια στις Φοιτητικές Εκλογές 2019 πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. 
Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας μόνο. 
Φοιτητής χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Πολιτική 8499220598011809930
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε