Loading...

Απανωτά μηνύματα Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές


Τα ξεχωριστά πολιτικά χαρακτηριστικά, που αποκτά η κάλπη των ευρωεκλογών, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιλέξει (τελικά) το σενάριο του Οκτωβρίου για τις εθνικές εκλογές, αναδεικνύει, σε κάθε ευκαιρία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τη στιγμή που οι απανωτές περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια, με προμετωπίδα την επικοινωνία του θετικού αφηγήματος για το "αύριο" της χώρας στους πολίτες, έχουν μετατραπεί σε καθημερινότητα, για ένα κόμμα που έχει το μηχανισμό του με το όπλο παρά πόδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οριοθετεί τις στρατηγικές κινήσεις του, που έχουν ως στόχευση πρωταρχική την επικράτηση της οδού Πειραιώς σε κάθε μία από τις τέσσερις κάλπες του 2019.
Παράλληλα, καλεί τα στελέχη της παράταξης να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις "γαλάζιες" προτάσεις για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, καθώς με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία, η οποία θα στείλει, όπως τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο μηνύματα:
- Το πρώτο θα είναι μήνυμα αποδοκιμασίας στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση Τσίπρα.
- Το δεύτερο θα είναι μήνυμα στήριξης στη Νέα Δημοκρατία. 
"Μετά από πολύ καιρό, μετά από πάρα πολλά χρόνια, για πρώτη φορά θα στηθεί κάλπη μετά από το Σεπτέμβριο του 2015. Και σε αυτή την κάλπη των Ευρωεκλογών οι πολίτες θα κάνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αλλά θα στείλουν και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη νέα ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελευταία περιοδεία που πραγματοποίησε στη Θράκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει τον τόνο της συμπόρευσης και της πανστρατιάς, όσο το στοίχημα της ανανέωσης και της διεύρυνσης κερδίζεται μέσα από συγκεκριμένες επιλογές υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο και τις εθνικές εκλογές.
Καλώντας επαναλαμβανόμενα παλαιούς και νέους φίλους της παράταξης, καθώς και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να σταθούν πλάι στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως το αφήγημα της συμμετοχής της κοινωνίας στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι καταλυτικό ως προς την επίτευξη του στόχου της εμφατικής νίκης, η οποία θα οδηγήσει στο σχηματισμό μίας νέας κυβέρνησης, με ισχυρά μεταρρυθμιστικά αποτυπώματα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι στην ευρωκάλπη δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Αναδεικνύει πολλάκις το χαρακτήρα δημοψηφίσματος των ευρωεκλογών, με το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίο προέρχονται (κατά κύριο λόγο) από το κέντρο.
"Δεν υπάρχει χώρος σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο. Δεν υπάρχουν εύκολες, ανέξοδες επιλογές σε μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας. Το λέω αυτό, γιατί το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η κάλπη των Ευρωεκλογών, εκτός από την ανάγκη να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές, θα στείλει και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα. Θα στείλει ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή σε μία Ευρώπη που αλλάζει.
Να είναι ισχυρή, εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης περιόδου", σημείωσε. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εκτιμήσεις των στελεχών είναι πως η συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές θα ανέβει σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες. Οι πολίτες, άλλωστε, έχουν να ψηφίσουν σχεδόν τριάμισι χρόνια, τη στιγμή που οι κάλπες για την Ευρωβουλή συμπίπτουν με αυτές για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Πολιτική 2942671114299333677
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε