Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Παραδίδω τον Α. Τσίπρα στην κρίση των Ελλήνων - Δεν θα τον ακολουθήσω στον διχασμό


Κ. Μητσοτάκης: Παραδίδω τον Α. Τσίπρα στην κρίση των Ελλήνων - Δεν θα τον ακολουθήσω στον διχασμό

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη Λέσβο. Απευθύνοντας νέο μήνυμα πανστρατιάς σε ολόκληρη την κοινωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η γαλάζια παράταξη και ο ίδιος δε θα ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο του διχασμού των Ελλήνων. 
"Παραδίδω τον Αλέξη Τσίπρα στην κρίση των Ελλήνων. Δε θα τον ακολουθήσω στο διχασμό", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι ο λαός στην κάλπη των ευρωεκλογών θα τιμωρήσει τον πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο "και αυτή την παρέα η οποία οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάντια, φτώχυνε τους Έλληνες και υπονόμευσε την αξιοπρέπεια της χώρας", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι βολές του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του κυβερνητικού στρατοπέδου και του Αλέξη Τσίπρα ήταν καταιγιστικές. "Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Μας στοίχισε δύο μνημόνια και παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια σε πρόσθετο κόστος για την Ελληνική οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης και σήμερα εξακολουθεί να λέει ψέματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπνιξε τους φόρους όλους τους Έλληνες και κυρίως τη μεσαία τάξη, την οποία και διέλυσε. Θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερα πλεονάσματα, για να μοιράζει χριστουγεννιάτικα επιδόματα και να κλείνει το μάτι στην εκλογική του πελατεία", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της ομιλίας του.
Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε επαίσχυντη τη συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είπε ναι εκεί που έξι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι. "Δέχτηκε μακεδονική γλώσσα, δέχτηκε μακεδονική ταυτότητα, δέχθηκε ουσιαστικά μακεδονική εθνότητα. Τα απόνερα της συμφωνίας καταλήγουν από το επιζήμιο στο γέλιο. Και αναφέρομαι σε όλη αυτή τη συζήτηση που έγινε από την υπουργό Πολιτισμού για δήθεν ανταλλαγή ενός εμβληματικού αγάλματος με κάποιο κιτς άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου απόδειξη της παραχάραξης της ιστορίας. Κάποιοι ήθελαν να φέρουμε και να στήσουμε στη θέση του Δρομέα ένα άγαλμα, το οποίο συμβολίζει το σκοπιανό αλυτρωτισμό. Ο Δρομέας δεν πάει πουθενά. Αυτοί θα πάρουν δρόμο από την εξουσία", διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης. 
"Θα μιλάω για το μέλλον"
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργία τοξικού κλίματος στη χώρα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στο αύριο.
"Ο πρωθυπουργός μίλησε σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα με ένα λόγο βαθιά διχαστικό. Εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά. Εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας καλύτερη. Δε θα ακολουθήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο της τοξικότητας και του διχασμού. Παραδίδω τον Αλέξη Τσίπρα στην κρίση των Ελλήνων. Δε θα τον ακολουθήσω στο διχασμό. Επιλέγει αυτό το δρόμο γιατί απλά δεν έχει έργο για να μιλήσει", τόνισε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα δριμύς, όταν εστίασε την ομιλία του στην ατζέντα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
"Η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα ήταν και παραμένει ένα δείγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και απανθρωπιάς για το μεταναστευτικό. Η δήθεν ευαίσθητη αριστερά, αυτή που νοιάζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων, είναι αυτή που επέτρεψε στη Μόρια να φτάσει στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Στο θέμα του προσφυγικού είμαστε ξεκάθαροι. Είπαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να φυλάει τα σύνορα της. Θέλουμε ευρωπαϊκή βοήθεια για να φυλάμε τα σύνορα μας Για αυτό και αγωνιστήκαμε και καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα χρειαστούμε 10.000 Ευρωπαίους φύλακες, που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές δυνάμεις. Ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας το προσφυγικό είναι ξεκάθαρος. Γρήγορες και αποτελεσματικές επιστροφές στην Τουρκία. Η αποσυμφόρηση δε μπορεί να γίνεται προς την Ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό σημαίνει διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη με το να αλλάξουμε τη νομοθεσία περί ασύλου και πολύ γρήγορα να τελεσιδικούν αποφάσεις, ώστε να ξέρουμε ποιος είναι πρόσφυγας που πρέπει να απολαμβάνει καθεστώς προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης, ο οποίος πρέπει να επιστρέφει στην Τουρκία", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι θα τεθεί τέλος στο πάρτι με τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων και επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει ειδικό σχέδιο για τα νησιά που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από το προσφυγικό.
"Ο προγραμματικός μας λόγος πρέπει να φτάσει σε όλους τους πολίτες"
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το δρόμο της συνεχούς επικοινωνίας του "γαλάζιου" κυβερνητικού προγράμματος, προκειμένου αυτό να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα εξαγοράσει ψήφους. Πώς θα ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και θα χειριστούμε κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία που θα βάλουν στο δρόμο μας. Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και θα ανταποκριθούμε και σε αυτές τις προκλήσεις. Το μήνυμα από την ευρωκάλπη πρέπει να είναι μήνυμα καταδίκης αυτής της κυβέρνησης και ταυτόχρονα ισχυρή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας. Ο προγραμματικός λόγος της παράταξης πρέπει να φτάσει μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα. Θα πάω σε πόλεις. θα πάω σε χωριά, για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας. Ότι έχουμε σχέδιο. Ότι την επόμενη ημέρα η Ελλάδα μπορεί να γίνει καλύτερη.
Πιστεύουμε στη δύναμη μιας οικονομίας που αναπτύσσεται με πολιορκητικό κριό τις επενδύσεις. Φόροι και εισφορές θα μειωθούν. Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία αυτή την υπερφορολόγηση. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να προσελκύσουμε επενδύσεις και για να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να τονώσουμε τη δημόσια παιδεία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική 100846528137564926
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε