Loading...

Σε εκδήλωση πολιτιστικών και τοπικών φορέων στον Ωρωπό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: « Η Ανατολική Αττική όπως και όλο το λεκανοπέδιο έχουν ανάγκη από παρεμβάσεις και υποδομές που θα ενισχύουν τη θωράκιση της και θα διασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για τους πολίτες της. Εμείς δεν θα μιλήσουμε με ευχολόγια αλλά με τη γλώσσα της ανάπτυξης»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στον Ωρωπό ο Οίκος Μόδας Τρανούλη και η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης με αφορμή το κίνημα «ΤakemeHome» που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία τους και στόχο τη συλλογή υπογραφών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.
 Σκοπός είναι το κίνημα να ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδος, σε πρωτεύουσες της Ευρώπης και σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου υπάρχει ελληνισμός, ώστε το κείμενο διαμαρτυρίας, μαζί με τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν να επιδοθεί στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και στις διευθύνσεις των μουσείων, στα οποία στεγάζονται τα δημιουργήματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αγγελιαφόροι αυτής της Υπέρτατης Ιδέας θα είναι Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Θ. Ρούσσης,  ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, η  Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους επισημαίνοντας πως η βαριά παρακαταθήκη αυτής της χώρας είναι ο πολιτισμός και η ιστορία της και υπογράμμισε πως θα συνδράμει σε αυτή και κάθε αντίστοιχη προσπάθεια.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες και τους στόχους της επόμενης μέρας.
«Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και η διευθέτηση των όμβριων υδάτων είναι δύο ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ιδιαίτερα εδώ στην Ανατολική Αττική, καθώς αφορούν τη θωράκιση του λεκανοπεδίου και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών» τόνισε και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα ακούγαμε λόγια, ευχολόγια και βλέπαμε μόνο μελέτες στα χαρτιά. Εμείς δεν θα περιμένουμε ούτε λεπτό. Μέσω συντονιστικής επιτροπής που θα συστήσουμε και θα συνδέει την  Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής, με στρατηγική και σχέδιο θα δώσουμε ριζικές λύσεις σε αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για χάσιμο. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να μιλήσουμε επιτέλους με τη γλώσσα της ανάπτυξης». 

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και σε ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την Ανατολική Αττική η οποία δεν διαθέτει νοσοκομείο και οι πολίτες εξυπηρετούνται από ένα πρωτοβάθμιο ιατρείο, επισημαίνοντας πως αυτό είναι απαράδεκτο. «Η Ανατολική Αττική πρέπει να έχει νοσοκομείο. Θα επενδύσουμε στην ενίσχυση των δομών υγείας, είναι υποχρέωση μας απέναντι στους πολίτες» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε πως για να γίνει μία Νέα Αρχή στην Αττική απαιτούνται η σύνθεση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η διαμόρφωση υποδομών που θα στηρίξουν τον τουρισμό, μέσα από την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους του λεκανοπεδίου. «Αυτός είναι ο πλούτος μας και σε αυτόν πρέπει να επενδύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.  
Πολιτική 7432306854576085111
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε