Loading...

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, εμπαίζει τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και της Ανατολικής Αττικής.



Από τις 10 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμος Σαρωνικού επιδιώκει να αποσπάσει την έγκριση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, προκειμένου να υλοποιήσει,  κατόπιν υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, που θα συνδέει μεταξύ τους όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, με τον σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί.
Το κόστος λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας θα βαρύνει αποκλειστικά το Δήμο και θα είναι δωρεάν για τους δημότες.
Αντί λοιπόν ο κ. Σπίρτζης να βάλει την υπογραφή του και να εγκρίνει τη λειτουργία της δημοτικής μας συγκοινωνίας, που δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τα δρομολόγια που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Αττικής, υπό τον έλεγχο του ΟΑΣΑ.
Μας προξενεί οργή και κατάπληξη ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου ουσιαστικά αποκόπτει συγκοινωνιακά το Δήμο και τους συμπολίτες μας, από την υπόλοιπη Αττική. Τους στερεί ουσιαστικά τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού με 1 και 2 δρομολόγια που προβλέπονται καθημερινά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στη σύνδεση π.χ. της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας με το Σταθμό του Κορωπίου, ουσιαστικά δεν υφίσταται συγκοινωνιακή σύνδεση, αλλά αποκλεισμός. 
Απαιτούμε από τον κ. Υπουργό, που φιλοδοξεί να είναι και υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, να ανακαλέσει το σχεδιασμό αυτό και να δώσει εδώ και τώρα την έγκριση του,  ώστε να προχωρήσουμε άμεσα, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ,  στη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Σαρωνικού. 
Περιφέρεια Αττικής 3392912238800689630
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε