Loading...

Κάλεσμα Κ. Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν τις καταθέσεις των εταιρειών τους από το εξωτερικό


Κάλεσμα Κ. Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν τις καταθέσεις των εταιρειών τους από το εξωτερικό
Κάλεσμα στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, προκειμένου να στηρίξουν με τον τρόπο αυτό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα έχουμε δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η οποία μεταδόθηκε σήμερα το απόγευμα και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε στη Νέα Υόρκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο να σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται αυτή τη στιγμή με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκη απευθύνει, ακόμα μία φορά, πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα: "Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του, με τον ίδιο να εστιάζει στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέντευξή του στο CNN, παρουσιάζει αναλυτικά το σχέδιό του για τη δραστική μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 
"Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη  χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό... Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις", σχολιάζει.
Ταυτόχρονα, εξηγεί ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές, ενώ αναφέρει πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη.  "Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις στα μάτια των διεθνών επενδυτών, οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πολιτική 8905477375819451517
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε