Loading...

Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του υποψήφιου Δημάρχου Αχαρνών Χάρη Δαμάσκου






Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η παράταξη ΔΕΚΑ του υποψήφιου Δημάρχου Αχαρνών Χάρη Δαμάσκου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της παρουσία πλήθος επισήμων και υποστηρικτών. Αξίζει να επισημανθεί ότι το μέγεθος της προσέλευσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανάγκασε μεγάλο μέρος των υποστηρικτών να παρακολουθήσουν την εκδηλώση στους εξωτερικούς χώρους του κτήματος, γεγονός που υποχρέωσε τον κο. Δαμάσκο να τους ευχαριστήσει ξεχωριστά. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κος Δαμάσκος δεξιώθηκε τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε μαζί τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ι. Σγουρός, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών και Ζεφυρίου Σ. Ντούρος και Κ. Παπαχρήστου αντίστοιχα καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Αν. Αττικής Μ. Ναυροζίδου. Επίσης παραβρέθηκαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, αντιπρόσωποι βουλευτών και πολιτευτών.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χάρης Δαμάσκος,καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας «Πιστεύω ότι ακόμα κι οι πιο αισιόδοξοι, κι οι πιο ρομαντικοί από εμάς δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή η απλή εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας μας μπορεί να λάβει τέτοιες διαστάσεις, ότι μια κοπή πίτας  θα συγκεντρώσει τόσο πολύ κόσμο που μας στηρίζει και μας αγαπάει. Μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, ότι οι πολίτες των Αχαρνών δεν θέλουνε απλά να αλλάξουν Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, θέλουν να ανακαταλάβουνε την πόλη τους, θέλουν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους θέλουν να αγαπήσουν την γειτονιά τους!»

Συνέχισε την σύντομη ομιλία του απαντώντας σε ‘’άσπονδους’’ φίλους όπως χαρακτηριστικά είπε, «Πολλοί αναρωτιούνται γιατί αποφάσισα αυτή την χρονική στιγμή, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, να διεκδικήσω το Δήμο μας και τι έχω προσφέρει εγώ στον Δήμο. Κάποιοι μάλιστα με επικρίνουν γιατί τάχα άργησα να πάρω την απόφαση αυτή, λες και η υποψηφιότητα έχει αριθμό προτεραιότητας ή ο Δήμος είναι ένα τρόπαιο που το κερδίζει όποιος δηλώσει πρώτος το ενδιαφέρον του. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας απαντήσεις που μοιάζουν αυτονόητες άλλα έχει αξία να απαντηθούν. Η κατάσταση αγαπημένοι μου φίλοι αυτή την στιγμή στο τόπο μας, στο Μενίδι, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη στο Ολυμπιακό Χωριό, στον Κόκκινο Μύλο και στις υπόλοιπες γειτονίες του Δήμου,  επιβάλλει σε οποιονδήποτε αγαπάει πραγματικά την πόλη του, να εγκαταλείψει οποιαδήποτε άλλη πολιτική δραστηριότητά του και να ενεργοποιηθεί, να ενσκήψει στο πρόβλημα και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Άρα, μη με ρωτάτε γιατί αποφάσισα τώρα, γιατί έχω ήδη ενοχές που αφήσαμε την πόλη στα χέρια ανίκανων, ανάξιων και ανέντιμων πολιτικών», ενώ πρόσθεσε, «Όσο για το αν άργησα, η απάντηση είναι μια. Πραγματικά ταλαντευτικά πολύ για να πάρω την απόφασή μου. Ταλαντεύτηκα γιατί ήξερα ότι η προοπτική νίκης είναι πολύ μεγάλη και ήθελα να δηλώσω παρών, όταν θα ήμουν απόλυτα πεπεισμένος και έτοιμός, ότι υπάρχουν οι κατάλληλές προϋποθέσεις και οι συνεργάτες, προκείμενου από την πρώτη μέρα να τιμήσουμε όλους εσάς που θα μας εμπιστευτείτε για να επαναφέρουμε την πόλη μας στην κανονικότητα. Από την άλλη μεριά φίλοι μου, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, έχοντας υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από όλες τις βαθμίδες και με γνώση των προβλημάτων, απορώ με την ευκολία και την ανεμελιά όλων αυτών που βάζουν υποψήφιοι δήμαρχοι, έχουν άραγε καταλάβει τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουν, έχουν καθόλου συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης; Και επειδή υπάρχει και μια ακόμα ερώτηση, που αφορά το έργο της Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας, αναφορικά με τα κονδύλια που δαπανήθηκαν για τον Δήμο Αχαρνών, ένα έχω να απαντήσω. Τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια ότι έργο έγινε στον Δήμο Αχαρνών, αντιπλημμυρικό, ασφαλτόστρωση, επισκευές σχολείων, αποκαταστάσεις ιστορικών κτιρίων και ναών, ανάδειξη σημαντικών ιστορικών μνημείων, αθλητικές εγκαταστάσεις έγιναν μονό με χρήματα της Νομαρχίας και της Περιφέρειας. Αλλά και αυτά, ποτέ δεν ήταν αντάξια του μεγέθους και της σημασίας του Δήμου Αχαρνών. Άγνοια, ανικανότητα, αδιαφορία, έλλειψη γνώσης, μικροπολιτικά και τοπικά συμφέροντα καταδικάζουν αυτό τον Δήμο στην οπισθοδρόμηση.»

Συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «Ο Δήμος Αχαρνών ανήκει μόνο στους δημότες τους, σε όλους τους δημότες του, καλωσορίζει και καλοδέχεται φιλόξενα όλους όσους τον αγαπάνε, ζούνε στην πόλη από όποια παράταξη κι αν προέρχεται. Δεν έχουμε εχθρούς, ούτε ανεπιθύμητους μέσα στην πόλη μας.Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανένα που θέλει να βοηθήσει την πόλη μας . Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Απέναντι μας είναι μόνο αυτοί που αναζητούν να πάρουν και όχι να δώσουν.»

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους διεκδικητές του Δήμου Αχαρνών υπογράμμισε «Η πόλη δεν διοικείται χωρίς σύμπνοια, χωρίς συνεργασία, κοινό στόχο και ξεκάθαρους ρόλους. Ο Δήμος δεν διοικείται από αδύναμους πολιτικούς που εξαρτώνται από πολιτικές, τοπικιστικές ή επιχειρηματικές ομάδες, δεν διοικείται με μεσοβέζικες διαρχίες, δεν διοικείται από ανθρώπους χωρίς εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι πείραμα ο Δήμος Αχαρνών! Πολύ περισσότερο δε, δεν διοικείται από ανθρώπους με μοναδικό στόχο το προσωπικό όφελος, που δεν μπορούν καν να διοικήσουν που δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν ούτε τα μέλη της παράταξης τους.»

Ολοκλήρωσε απευθυνόμενος στους δημότες Αχαρνών λέγοντας «Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, σε αυτή την εκλογική μας αναμέτρηση να σκεφτεί πρώτα τις Αχαρνές. Όχι τον φίλο του, όχι τον κουμπάρο του, όχι τον γείτονα που είναι συμπαθητικό παιδί και πολιτεύεται. Σας καλώ να πάρετε το πρόγραμμα και την σύνθεση της κάθε παράταξης και να συγκρίνεται σχολαστικά ποιοι πιστεύετε ότι είναι αυτοί που μπορούν και θέλουν να βάλουν τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Ποιοι την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν κοινό στόχο, σύμπνοια και θα μπορούν να συνεργαστούν με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Και τέλος, σε ποιους από τους υποψήφιους Δημάρχους και παρατάξεις θα εμπιστευόσασταν τα κλειδιά του σπιτιού σας. Γιατί ουσιαστικά όταν ψηφίζετε για Δήμαρχο αυτό επιλέγετε. Επιλέγετε τον άνθρωπο που μαζί σε εσάς θα βοηθήσει να φτιάξετε την πόλη, την γειτονιά, το σπίτι σας.»









Περιφέρεια Αττικής 4772322700175121981
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε