Loading...

ΝΔ: Ο Τσίπρας και η κεντροαριστερή στροφή με Πολάκη, Παπακώστα, Μεγαλοοικονόμου



ΝΔ: Ο Τσίπρας και η κεντροαριστερή στροφή με Πολάκη, Παπακώστα, Μεγαλοοικονόμου

Σε σκηνικό απανωτών δημόσιων τοποθετήσεων και ανάλυσης προτάσεων για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία κινείται ανοιχτά τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πριν την αυριανή αναχώρησή του για τη Μόσχα, όπου, στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμας, Βλάχισλαβ Βολόντιν, με αιχμή τα διμερή θέματα και τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σήμερα στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα: "1907-2019: Στο μέλλον με ασφάλεια".
Στην παρέμβασή του, θα φέρει στο προσκήνιο τις "γαλάζιες" θέσεις για το ασφαλιστικό, με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να υπενθυμίζουν όχι μόνο τη δέσμευση για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει λόγο για έναν κακό νόμο, που όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τη δημιουργικότητα και την εργασία) αλλά και τους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της οδού Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει πως η πρότασης που έχει καταθέσει η οδός Πειραιώς έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό της την αρχή της καθολικότητας.
Η ασφάλιση, λοιπόν, με βάση τη "γαλάζια" οπτική παρέχεται σε όλους τους πολίτες, υπηρετώντας, την ίδια στιγμή και την αρχή της ανταποδοτικότητας, προκειμένου ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του στη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Ακόμα ένα σημείο-κλειδί στην παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, θα είναι η ανάδειξη της θέσης για τη διαγενεακή αλληλεγγύη.
Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πως είναι απαραίτητη η λειτουργική ισορροπία ανάμεσα στις εισφορές των εργαζομένων και στις παροχές προς τους συνταξιούχους, τη στιγμή που το νέο Ασφαλιστικό, που προτείνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
- Ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να είναι ο φορέας για τον πρώτο πυλώνα που θα είναι υποχρεωτικός, δημόσιος και αναδιανεμητικός.
- Στο δεύτερο πυλώνα, που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε ένα προσωπικό τους κουμπαρά μέρος των εισφορών τους, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Και εισάγεται αυτή τη ρύθμιση ακριβώς για να μην διακυβεύονται στο μέλλον οι συντάξεις αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας.
- Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέξει και μία συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Κάτι, δηλαδή, που γίνεται ήδη σήμερα, καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να έχει επιπλέον ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες.
Σε σκηνικό εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, στελέχη της οδού Πειραιώς αποδομούν εμφατικά την επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν γέφυρες με την Κεντροαριστερά, επισημαίνοντας ότι οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της Κουμουνδούρου δε μπορούν να…σβήσουν τα έργα και τις ημέρες της στην εξουσία. "Όσοι συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση που έγινε είναι εδώ και καιρό πιο ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αλέξη Τσίπρα. Και για κακή τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκπροσωπούν και κανέναν πλην του εαυτού τους", σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως όσοι επιχειρούν συνειδητά ή ασυνείδητα να κανονικοποιήσουν και να εξωραΐσουν την κυβερνητική παράταξη θα πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις σε μία σειρά από απλά ερωτήματα:
- Τι είδους κεντροαριστερή στροφή είναι αυτή όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στηρίζει πλήρως τις καθημερινές χυδαιότητες του κ. Πολάκη.
- Πώς είναι δυνατόν να παριστάνει ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε ένα κανονικό κόμμα, όταν και σήμερα επιτίθεται και προσπαθεί να ελέγξει κομματικά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς: από τη Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας.
- Και ποιοι κεντρώοι και κεντροαριστεροί ψηφοφόροι μπορούν να πεισθούν να στηρίξουν μία κυβέρνηση που εξακολουθεί να στηρίζει στα μισά στελέχη των ΑΝΕΛ καθώς και άλλων περιπτώσεων, όπως είναι οι κυρίες Παπακώστα και Μεγαλοοικονόμου.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για κανέναν λόγο να απευθυνθεί στο ευρύτερο χώρο του κέντρου όχι μόνο λόγω των δικών του πεπραγμένων. Αλλά επειδή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη πείσει με τις πολιτικές τους προτάσεις τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που προέρχονται και εκφράζονται μέσα από αυτόν τον χώρο. Δείτε για παράδειγμα το ενδιαφέρον που υπάρχει για πρώτη φορά για το κυβερνητικό πρόγραμμα για την παιδεία και την υγεία. Τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει στην Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση. Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στα αιτήματα της μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών οι οποίοι μπορούν να διαχωρίσουν αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις από αυτούς που όψιμα και μάταια τις επικαλούνται για ψηφοθηρικούς λόγους", αναφέρουν στελέχη της οδού Πειραιώς.
Πολιτική 6933944378536505214
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε