Loading...

ΝΔ σε Μαξίμου: Το BBC δεν είναι Documento


Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν υφίσταται ζήτημα "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο σχόλιο του Μαξίμου για το προκλητικό άρθρο του BBC.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και πως το να επιτίθεται η κυβέρνηση στη ΝΔ δεν ωφελεί ούτε πείθει κανέναν.
Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου:
"Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα "μακεδονικής” μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα. 
 
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν".
Μαξίμου: Η ΝΔ να σταματήσει να τζογάρει επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα
Με μια νέα ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επανέρχεται, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών βάζει οριστικά τέλος σε ανύπαρκτες υποθέσεις περί "μακεδονικής μειονότητας". Παράλληλα, το Μαξίμου καλεί τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να τζογάρει επικοινωνιακά με τα εθνικά μας θέματα.  
Αναλυτικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην νεότερη ανακοίνωσή τουαναφέρει:
"Θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα.
Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα.
Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης.
Ας σταματήσουν επιτέλους να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης "Μακεδονικής μειονότητας".
Και κυρίως ας κατανοήσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις".
Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστήριξε πως δεν υπάρχει ζήτημα "μακεδονικής" ταυτότητας και πως η Συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα "μειονότητας".
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι.
Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στο Politico ότι βλέπει "αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα". Στη συνέχεια είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως "δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας", συγκρίνοντας δηλαδή τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, διαχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία. Και όσες φορές τον έχει καλέσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει τολμήσει.
Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα "μειονότητας".
Η ίδια η γειτονική χώρα έχει δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου (5/12/2018) τονίσει ότι "ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ" και ως χώρα που " σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών... δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της" προσθέτοντας ότι "το ζήτημα του ποιές γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας."
Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους.
Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά.
Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους.
Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος.
Άμεση η απάντηση της ΝΔ στο προκλητικό άρθρο του BBC
Αντιδρώντας άμεσα στη δημοσίευση του βρετανικού δικτύου, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθύμισε ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθετε, δε, ότι αυτοί που αναπροσδιορίζονται ως μέλη αυτής της "μειονότητας", χάρη στην υπογραφή του κ. Τσίπρα στην συμφωνία, πλέον πανηγυρίζουν.   
Η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται θέμα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας", ενώ εκτίμησε ότι η χώρα μας θα βρει μπροστά της σε βάθος χρόνου τα προβλήματα που δημιουργεί η συμφωνία των Πρεσπών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:
"Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της "Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”. Η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό. 
 
Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι "στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της".
Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε
Στο δημοσίευμα του BBC αναφέρεται με ανάρτηση του στο twitter ο Γ. Κουμουτσάκος, βουλευτής της Β' Αθηνών, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως αυτό επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
"Το άρθρο του BBC δυστυχώς επιβεβαιώνει πολύ γρήγορα την ορθότητα της εναντίωσής μας στη συμφωνία των Πρεσπών, τους εντονότατους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τις επιζήμιες συνέπειές της.
Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε" αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.
ΚΙΝΑΛ: Ξεκίνησαν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι "λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.

Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;". 

Το επίμαχο ρεπορτάζ του BBC 

Tο ρεπορτάζ που κάνει λόγο για τη "μακεδονική μειονότητα" της Ελλάδος δημοσιεύεται από το BBC στην ηλεκτρονική του έκδοση. Το ειδησεογραφικό δίκτυο υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη "μειονότητα" μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν και εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με την επικύρωση συμφωνίας για την "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία", η Ελλάδα αανγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας". Κι όμως, αρνήθηκε την ύπαρξη της "μακεδονικής μειονότητας" για δεκαετίες.
Πολιτική 5235927564066594691
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε