Loading...

Κυρ. Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κουρελού, Τσίπρας - Καμμένος μετέχουν σε πολιτικό survivor


Κυρ. Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κουρελού, Τσίπρας - Καμμένος μετέχουν σε πολιτικό survivor

Ενώπιον των νέων μελών της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, τα οποία εξελέγησαν στο πρόσφατο συνέδριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την σημερινή κατάσταση στη χώρα, μιλώντας για μία ακόμα φορά για κίνδυνο θεσμικής εκτροπής με κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών. Και ζήτησα απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν. Κατανοώ την αγωνία των δικαστικών λειτουργών. Ουδέποτε, από τη μεταπολίτευση και μετά, το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών δεν απειλήθηκαν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο. Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες γιατί δε θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας όλες τις  δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, όπως είπε.
“Γιατί ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν μόνον όταν κάποιο βράδυ ακούγεται ο ήχος από τις ερπύστριες.
Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Γιατί η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας είναι η ίδια η λειτουργία της μέσα από την κορυφαία διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους και κάποιοι αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. “Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν. Και δεν αναφέρομαι μόνον στις ανήθικες πολιτικές μεθοδεύσεις που ήδη παρακολουθούμε. Μιλάω και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν. Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω  τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν  όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές  ηλεκτρονικό σύστημα και με  τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους και θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν.Μαζί με όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα εγγυηθούμε ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, λέγοντας ότι πρόκειται για κωμωδία.
“Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου. Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν  όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο “παραπαίων”, όπως χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, έχει δύο επιλογές.
“Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία.  ΄Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας” είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση “κουρελού”.
“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση.
Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές.
Στις δημοκρατίες δεν κυβερνάς με το ζόρι, όπως κάνει τώρα” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών , κάνοντας λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους.
“Εκείνος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όλοι βιώνουν. Και αυτός της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο ολοένα και περισσότεροι ελπίζουν” είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό αλλά και ηθικό.
Ενώπιον μάλιστα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε  τους έξι μεγάλους στόχους της ΝΔ:
-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
-Μια ανοιχτή  Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
-Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
-Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της.
Παράλληλα έκανε άνοιγμα σε όλους τους πολίτες και σε αυτούς που δε ψήφισαν την ΝΔ και σε αυτούς που στην πορεία την εγκατέλειψαν.
ΠΗΓΗ
Πολιτική 8191365240472293861
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε