Loading...

Όλα τα ονόματα της νέας σύνθεσης της οργανωτικής δομής της Ν.Δ.


Ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος, επισημαίνοντας πως με τις αλλαγές γίνεται πράξη το αίτημα των πολιτών για εκ βάθρων ανανέωση στα κόμματα.
Από την πρώτη ανάγνωση των δομικών αλλαγών στο εσωτερικό οικοσύστημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 73% των 15 γραμματέων και των 140 αναπληρωτών τους δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Παράλληλα, το 20% δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της οδού Πειραιώς. "Τα βιογραφικά τους ανταποκρίνονται πλήρως στο αίτημα της κοινωνίας να μπουν στην πολιτική πρόσωπα που έχουν διανύσει μια αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, με συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών", σημειώνει η "γαλάζια" παράταξη.
Παράλληλα, σύμφωνα με το αποτύπωμα των νέων γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων:
-Το 95% έχει πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης.
-Το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.
-Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.
-Για πρώτη φορά υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και η νέα διάρθρωση του οργανωτικού σχήματος. Το 45% των αναπληρωτών γραμματέων κατοικούν στην περιφέρεια και πλέον αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους αλλά και να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.
-Διεύρυνση των δράσεων
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο των αλλαγών που ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διεύρυνση του αντικειμένου και των δράσεων αρκετών από τις γραμματείες, με στόχο αυτές να προσαρμοστούν απόλυτα και στο "γαλάζιο" κυβερνητικό πρόγραμμα.
Έτσι, τρεις γραμματείες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στο στρατηγικό στόχο της οδού Πειραιώς να στηρίξει τη μέση ελληνική οικογένεια που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τις γραμματείες "Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων", "Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ατόμων με Αναπηρία και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" και "Ποιότητας Ζωής". Η τελευταία, δε, θα έχει ως επικεφαλής την Ξένια Παπασταύρου, που, όπως σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχει πλούσια επαγγελματική πείρα και σημαντική κοινωνική δράση. Η κ. Παπασταύρου είναι επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Το 2011 ίδρυσε τη ΜΚΟ "Μπορούμε", με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.
-Νέος αναπληρωτής εκπρόσωπος
Μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη, καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει από σήμερα ο Γιάννης Μαστρογεωργίου. Πρόκειται για τον διευθυντή του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος διαθέτει μακρά πείρα στην πολιτική επικοινωνία, έχοντας επί χρόνια και την ευθύνη του think tank "ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη".
Τη θέση του υπεύθυνου για τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, που αντικαθιστά τον Γιώργο Κοντογιάννη, που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία.
Όπως επισημαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, η ανανέωση στις γραμματείες και στο γραφείο Τύπου ακολουθεί τη μεγάλη ανανέωση που σημειώθηκε στη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας στο Συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου (με ανανέωση των μελών της κατά 55%) και την ανανέωση κατά 40% στη σύνθεση των Προέδρων ΝΟΔΕ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
-Αυτή είναι η νέα σύνθεση των Γραμματέων:
Γραμματέας Ποιότητας Ζωής: Ξένια Παπασταύρου
Γραμματέας Κοινωνική Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γιώργος Σταμάτης
Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: Μαρία Συρεγγέλα
Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Χρήστος Ταραντίλης
Γραμματέας Προγράμματος: Γιώργος Στεργίου
Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων: Νάσος Μπαλέρμπας
Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων: Γιάννης Μπρατάκος
Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού: Τάκης Σκανδαλάκης
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε.: Ιωάννης Σμυρλής
Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας
Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων: Νίκος Παγώνης
Γραμματέας Αγροτικών Φορέων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας
Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Νίκος Χαρδαλιάς
Γραμματέας Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης
Γραμματέας τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών: Θεόδωρος Σκρέκας
Πολιτική 2087975486176852901
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε