Loading...

Αυτά είναι τα σχολεία της Αττικής που θα είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη – Τι θα συμβεί στην υπόλοιπη Ελλάδα


Ηδη έχουν ανακοινωθεί από κάποιους δήμους ότι τα σχολεία θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας
Η χιονόπτωση έχει σταματήσει αλλά ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που αφήνει πίσω της και για αυτό τον λόγο και αύριο, Τετάρτη, θα υπάρχουν κλειστά σχολεία. Συγκεκριμένα ήδη έχουν ανακοινωθεί από κάποιους δήμους ότι τα σχολεία θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας. Αυτοί είναι:
Μαραθώνας
Αναστέλλεται η λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην περιοχή στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.
Δήμος Ωρωπού
Κλειστά τα σχολεία και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Δήμος Διονύσου
Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Πεντέλης και δήμος Αμαρουσίου 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.
Δήμος Αχαρνών
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός λαμβάνοντας υπόψη, την πρόγνωση για χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα τις βραδινές και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών να παραμείνουν κλειστά.
Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος
Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.
Δήμος Χαλανδρίου
Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.
Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά
Την έγκαιρη αποστολή κατάστασης με τα σχολεία τα οποία προτίθενται να κλείσουν οι Δήμοι, ζητά με δεύτερη επιστολή της προς τους Δημάρχους η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου: «Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων (προστασία από ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας, χαμηλές θερμοκρασίες κ.λπ.), (…) για την έγκυρη  ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και για τον αποτελεσματικό συντονισμό μας ως φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Περιφέρειας από τους Δήμους σχετικά με τις αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων τους.
Στην επιστολή τονίζεται ότι «η σχετική πληροφόρηση, θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που θα λαμβάνουμε από τους Δήμους σας», ενώ παρακαλούνται οι Δήμοι να τηρούν σχετική ενημέρωση για τις αποφάσεις τους και στις ιστοσελίδες τους.
Καστοριά
Σύμφωνα με την απόφαση 1/2019 του Προέδρου του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.
Φλώρινα
Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Χαλκίδα
Τα σχολεία λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.
Δήμος Λαγκαδά
Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.
Δήμος Βόλβης
Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.
Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).
Δήμος Ωραιόκαστρου
Θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών και του παγετού που επικρατεί ειδικά τις πρωϊνές ώρες, όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.
Δήμος Λάρισα
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης.
Καρδίτσα
Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.  Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.
Περιφέρεια Αττικής 7311549771223883540
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε