Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μία κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού


Λάβρος κατά των δύο κυβερνητικών εταίρων στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της "Δράσης". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατο "κατηγορώ" εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, επισημαίνοντας πως ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση.
"Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δε μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό. Όλα αυτά θέτουν όμως και τον πήχη μιας ακόμη πρόκλησης για τις επόμενες εκλογές. Γιατί η πρόκληση για όλους μας είναι πώς θα μετατρέψουμε την κυρίαρχη κοινωνική δυσπιστία, που τελικά οδηγεί στην απάθεια και την αδιαφορία, σε θετική ψήφο εμπιστοσύνης", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Οι αιχμές του για "πρωτοφανή παζάρια", που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο "από κάποιους γυρολόγους βουλευτές, "πρόθυμους” να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή", ήταν φαρμακερές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε και πάλι το δρόμο της συμπόρευσης και των συνεργασιών, με στόχο να τεθεί τέρμα στο κύμα του λαϊκισμού και η χώρα να σταθεί όρθια, σε μία κρίσιμη για την ίδια συγκυρία.
"Ο επίλογος του κ. Τσίπρα επιβαρύνει την οικονομική καταστροφή με πολιτικά αδιέξοδα: Με σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και με επιθέσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Με συνεχή σκάνδαλα, κομματικά ρουσφέτια και "εξυπηρετήσεις" της τελευταίας στιγμής. Με ένα καινούργιο κύμα δημαγωγίας και ευτελούς προπαγάνδας. Με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, έστω και για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας. Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων. Ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, "πρόθυμους" να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή. Όλα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα μείνουν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα. Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Άμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφισθεί από τη Βουλή", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.
Πολιτική 7699287618556140566
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε