Loading...

Τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια και το γαλάζιο υπουργικό συμβούλιο


Η 10η Ιανουαρίου 2019, για την οδό Πειραιώς δεν θα είναι μόνο η μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμπληρώσει τρία χρόνια στην ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και η ημερομηνία που η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες ονόματα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι θα κατέλθουν στον στίβο της πολιτικής ζωής για πρώτη φορά. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγαν από το επιτελείο του, κάνει πράξη τη δέσμευσή του για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι την ίδια πιθανότητα έχει το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Μάρτιο, με εκείνο του Μαΐου ή του Οκτωβρίου του 2019 και για αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θέλει να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη αυτά να γίνουν γνωστά στις τοπικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τριάντα ονόματα γυναικών υποψηφίων αλλά και πολλοί υποψήφιοι κάτω των σαράντα ετών. Κύρια δεξαμενή θα αποτελέσει το Μητρώο Στελεχών.
Από τη συγκεκριμένη δεξαμενή είχαν λάβει προσκλήσεις και έδωσαν το «παρών», 135 πρόσωπα, στην πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για τα 44α γενέθλια της Ν∆, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Μητρώο και στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς στελεχών. Στόχος ήταν να γίνει «ώσμωση» με τα παλαιότερα στελέχη, ενώ πολλοί από αυτούς θα είναι στη λίστα που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες και θα δώσουν τη μάχη του σταυρού για την εκλογή τους στην επόμενη Βουλή.
Ήδη, ενόψει των επικείμενων ανακοινώσεων, ο κ. Μητσοτάκης στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΝΔ, που έγινε στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, προανήγγειλε ανακατατάξεις στις Γραμματείες, καθώς όπως γνωστοποίησε πέντε Γραμματείς θα είναι υποψήφιοι στις τρεις νέες περιφέρειες της Β' Αθηνών. Πρόκειται για τον Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, Βασίλη Σπανάκη, τη Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, Ζωή Ράπτη, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσο Γαϊτάνη, τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων, Νίκο Κωστόπουλο, και τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων, Βασίλη Ξυπολυτά.
Υπενθυμίζεται ότι από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, είχε αποχωρήσει πριν λίγους μήνες ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, προκειμένου να πολιτευτεί στη γενέτειρά του, την Καβάλα, διατηρώντας ωστόσο την ιδιότητα του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη τις πρώτες σκέψεις του για τη τοποθέτηση συγκεκριμένων προσώπων εντός του υπουργικού συμβουλίου, τις οποίες φέρεται να έχει μοιραστεί με κάποιους από τους ανθρώπους που έχει δίπλα του.
«Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε πολλά σε ένα υπουργικό σχήμα. Θα δείτε όμως και πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στη ΝΔ. Ή τουλάχιστον δεν είναι ταυτισμένα με τον επίσημο κομματικό χώρο. Προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, από την επιχειρηματική κοινότητα, ενδεχομένως και από άλλους πολιτικούς χώρους», λέει σε συνομιλητές του, όταν ερωτάται για τη στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου του.
Μάλιστα, φέρεται να έχει καταλήξει στο βασικό πλαίσιο της δομής του γαλάζιου υπουργικού συμβουλίου, καθώς είναι γνωστό ότι το νομοσχέδιο για το νέο κυβερνητικό σχήμα και τη δημόσια διοίκηση θα είναι ένα από τα τρία πρώτα που θα ψηφιστούν μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.  Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει είναι τα εξής: Θα είναι ολιγομελές, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, τα υπουργεία δε θα έχουν κανέναν ή μόλις έναν υφυπουργό, ενώ χαρτοφυλάκια θα συγχωνευθούν.
Ο ίδιος πάντως έχει φροντίσει να στείλει από τώρα και εσωκομματικά μηνύματα, σε μία συγκυρία που θέλει ορισμένους να ράβουν ήδη ...υπουργικά κουστούμια: «Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικές επιλογές. Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια. Νομίζω αυτό το ξέρουν οι συμπολίτες μας καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική 1056482278144565619
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε