Loading...

«Θα πέσουν από τα σκάνδαλα», εκτιμά η ΝΔ


Η διπλή πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, για τηλεοπτική μονομαχία και κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δείχνει σύμφωνα με τη ΝΔ, ότι ο πρωθυπουργός, εν τη ρύμη του λόγου του, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να κάνει σύντομα εκλογές. «Ιδού η Ρόδος», είναι η απάντηση του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να επισημαίνουν ότι η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, αποκάλυψε και κάτι ακόμη: ότι ο κ. Τσίπρας, έχει ξεγράψει πολιτικά τον Πάνο Καμμένο.
Η κίνηση του πρωθυπουργού, να σηκωθεί από το έδρανό του και να φύγει από την αίθουσα για πρώτη φορά, την ώρα που ο εταίρος του στην κυβέρνηση ανέβαινε στο βήμα για να πάρει το λόγο, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, είναι κίνηση απαξίωσης. Ωστόσο και αυτό να μην ισχύει και να υποθέσει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας αποχώρησε για κάποια σημαντική υποχρέωση, ο ίδιος ο κ. Καμμένος πρόδωσε το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο υπουργός Άμυνας έστρεψε τα πυρά του μόνο προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε το ίδιο και όχι στον πρωθυπουργό, που έφυγε σχεδόν ταυτόχρονα, χωρίς να κρύψει όμως τον εκνευρισμό του προς το προεδρείο της Βουλής, για το γεγονός ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μονοπώλησαν τη συζήτηση, αφαιρώντας, όπως είπε, χρόνο από τα άλλα κόμματα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός δεν στηρίζεται πια στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, γιατί τον θεωρεί αποδυναμωμένο, δεδομένου ότι δεν ελέγχει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ενώ και ο ίδιος φαίνεται για πρώτη φορά να μετατοπίζεται από την αρχική αντίληψη που είχε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που θα άλλαζε και τις σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας αισθάνθηκε χθες για πρώτη φορά την ανάγκη να πει δημοσίως ότι μπορεί να μην προχωρήσει η συμφωνία και να μην γίνουν αποδεκτά τα Σκόπια στους διεθνείς οργανισμούς; Τι είναι αυτό που ξαφνικά τον ανησυχεί; Μήπως ασυνείδητα χθες και υπό την πίεση του κ. Μητσοτάκη, του ξέφυγε να πει ότι όλα είναι ανοιχτά διότι έχει καταλάβει πια ότι έχει υπογράψει μια κάκιστη συμφωνία για την οποία ήδη πανηγυρίζει ο κ. Ζάεφ;» ρωτούν από τη ΝΔ.

«Θα πέσουν από τα σκάνδαλα»

Σύμφωνα με τη ΝΔ ωστόσο, οι Πρέσπες και το «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, αλλά τα σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα, όπως αυτό της υπόθεσης «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη», και τα οποία απειλούν την κυβέρνηση. Αφού ο κ. Τσίπρας απέφυγε, όπως λένε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη για την πλούσια δράση του συμμαθητή και εξ απορρήτων συνεργάτη του Νίκου Παππά, η οδός Πειραιώς επανήλθε καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. 
«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός σας να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και από τον κ. Λαυρεντιάδη, στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 που  εξελισσόταν το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ», αναφέρουν 21 βουλευτές της ΝΔ και επικαλούνται δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν το ρόλο του κ. Πετσίτη.
Η υπόθεση, σύμφωνα με τη ΝΔ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, έπειτα από τη συνέντευξη του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου στο Liberal.gr, όπου δηλώνει πως δεχόταν στο γραφείο του, «επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου». Ο ίδιος δηλώνει πως έχει στοχοποιηθεί «ασύμμετρα και βάναυσα» και πως έχει δεχθεί απειλές, για τις οποίες έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η ΝΔ επιμένει στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς θεωρεί τον κ. Πετσίτη μέλος του κλειστού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. 

Πολιτική 5120831875387292743
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε