Loading...

12ο Συνέδριο ΝΔ: Με αλήθεια, ευθύνη και ρεαλισμό προς το αύριο


Σε κλίμα απόλυτης εσωκομματικής ενότητας και με σαφή στόχο να σηματοδοτηθεί μέσα από το συνέδριο τόσο η ανανέωση όσο και το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία.
Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» ξεκινούν το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ. που η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να αποτελέσει «ορόσημο για την Ελλάδα της ελπίδας».
«Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόλογο του εντύπου που θα διανεμηθεί στο γαλάζιο συνέδριο λίγo πριν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει την ομιλία με την οποία θα δώσει το στίγμα του οράματός του για τη χώρα, της απόλυτης κυβερνητικής ετοιμότητας της Ν.Δ. και της αποφασιστικότητας «να κάνει πράξη ένα τολμηρό σχέδιο που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων».
Ολα αυτά σε κλίμα απόλυτης εσωκομματικής ενότητας και με σαφή στόχο να σηματοδοτηθεί μέσα από το συνέδριο τόσο η ανανέωση όσο και το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους λίγο πριν από την έναρξη του 12ου Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η χώρα «βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης Ιστορίας της» και «οι πολίτες μπροστά σε ένα σταυροδρόμι καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία». Το δρόμο «των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους», ή το δρόμο της «αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού, που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού».
Από τη μία επισημαίνει μερικά μόνο στοιχεία που αποτυπώνουν τη σημερινή οπισθοδρόμηση και παρακμή: «Στασιμότητα στην οικονομία, ακύρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη δημόσια διοίκηση και την Παιδεία, απαράδεκτες παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου, ανασφάλεια, βία και ανομία στους δημόσιους χώρους και τις γειτονιές, επιζήμιες υποχωρήσεις ακόμη και σε εθνικά θέματα».
Από την άλλη διακηρύττει ότι ο δρόμος της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού είναι αυτός που «απέναντι σε ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού και προτάσσει τις αρχές της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας». «Δεν ικανοποιείται με μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών και κλειστών οριζόντων, αλλά θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο και παράδειγμα για όλους τους λαούς της γειτονιάς μας».
Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι το 12ο Συνέδριο επικεντρώνεται κυρίως στη συνειδητοποίηση πως «όχι μόνο αξίζουμε καλύτερα, αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Πολιτική 180889354589581052
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε