Loading...

Δέσμευση Μητσοτάκη: 120 δόσεις για όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα υπάρξουν άμεσες διευκολύνσεις και για τις 130.000 οικογένειες που βρίσκονται σε ομηρία περιμένοντας τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση το νόμο Κατσέλη που θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες.
Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών και των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως τόνισε, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία η πρόταση της Ν.Δ. είναι μια ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό των 20 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., θα υπάρξουν άμεσες διευκολύνσεις και για τις 130.000 οικογένειες που βρίσκονται σε ομηρία περιμένοντας τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση το νόμο Κατσέλη που θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες.
«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. οι Ελληνες πνίγονται στα χρέη. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης:
«Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ωστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που χρωστούν στο κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες. Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε. Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά. Eχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Eνωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».
Σημείωσε την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό. Υποστήριξε ότι απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα -υποχρεωτικής- ασφάλισης, ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Σημείωσε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την Πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων.
Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, αφενός η υγεία και αφετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε ότι το νέο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας έχει καταστήσει απολύτως φερέγγυα την ασφαλιστική αγορά και ότι αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 4499369961992822125
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε