Loading...

Το "ως εδώ" του Κ. Μητσοτάκη στον Α. Τσίπρα


"Ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και ο κ. Καμμένος δε διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο, για αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης, αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία".
Τρία εικοσιτετράωρα πριν το τετ α τετ-φωτιά στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το άνοιγμα της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί, σε κάθε δημόσια παρέμβαση, να αναδεικνύει τις…μαύρες τρύπες της πολιτικής του κυβερνητικού συνασπισμού. Ανάμεσα στη…βαθιά βουτιά από την πλευρά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη δεξαμενή της παροχολογίας, ανάμεσα στην τακτική της πόλωσης και της σκανδαλολογίας, την οποία θρέφει το οικοσύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει στο στόχαστρό του Μέγαρο Μαξίμου και Αλέξη Τσίπρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι η χώρα δεν αντέχει ακόμα έναν κύκλο έντονης περιδίνησης, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.
"Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα πορευθούν μαζί μέχρι το τέλος, σφιχταγκαλιασμένοι και απολύτως εξαρτημένοι από τις καρέκλες τους. Έχω εδώ και πολύ καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, την οποία διανύουμε και για αυτό το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει επιδοθεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά… Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του", ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στην οδό Πειραιώς, οι υποσχετικές των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για διορισμούς και επιδόματα δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα πράξη στο πολιτικό και επικοινωνιακό… δράμα της συγκυβέρνησης να σώσει οτιδήποτε εάν σώζεται σε επίπεδο εκλογικό. Τη στιγμή που το οικοδόμημα Τσίπρα-Καμμένου ποντάρει στην πόλωση και αναζητάει διεξόδους, εγκλωβισμένο μήνες τώρα σε μία μέγγενη, η οποία κατεδαφίζει κομβικά αφηγήματα, όπως το περιλάλητο της "καθαρής εξόδου" από τα Μνημόνια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει σε θέση κομβική την επικοινωνία του προγραμματικού του λόγου και έχει πάντα αιχμή τη συνεχή διεύρυνση σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων.
Πολιτική 5153440870462523962
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε