Loading...

Εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου για τα κατοικίδια υπόσχεται ο Μητσοτάκης


Σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τα ζώα «εντός των πρώτων έξι μηνών» διακυβέρνησής του υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς που πραγματοποίησε το κόμμα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Στην εκδήλωση της σειράς «Εκτός Πλαισίου» της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η εγκατάλειψη κατοικίδιων ζώων θα αντιμετωπίζεται στο μέλλον ως μορφή κακοποίησης.
Για το νομικό πλαίσιο που θα διέπει θέματα ζώων θα είναι αρμόδιο το υπουργείο Εσωτερικών, είπε, και έθεσε ως κεντρική προτεραιότητα το λεγόμενο «τσιπάρισμα», το οποίο όπως είπε ενισχύει τη σχέση του ζώου με τον ιδιοκτήτη.
«Εντός ενός εύλογου διαστήματος δε θα πρέπει να υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο, αυτός είναι ο στόχος που θα θέσουμε εμείς, βάζοντας όμως προς συζήτηση το θέμα του πλαισίου αναπαραγωγής τους και ποιο είναι το πλαίσιο της στείρωσης των αδέσποτων ζώων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και υπενθύμισε ότι «η ΝΔ έχει ζητήσει την αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος και είμαστε ανοιχτοί να εντάξουμε σε αυτό μία σύγχρονη διάταξη για τα δικαιώματα των ζώων».
Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε, τέλος, ότι «η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Έχουμε φορολογήσει τα πάντα, να μην φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Δε θα υπάρχει τέτοια ρύθμιση στη φορολογική μας πολιτική».

Πολιτική 3576432689512000599
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε