Loading...

Τα τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 16.000 άνεργους


Στην προκήρυξη τριών νέων προγραμμάτων για την κατάρτιση και πιστοποίηση 16.000 ανέργων, αποφοίτων κυρίως μέσης, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, προχωρεί έως το τέλος του χρόνου ο ΟΑΕΔ. Στόχος από τη μια ο περιορισμός της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό και από την άλλη η δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, για περιορισμένο, ως αρχή, χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους. Τα τρία προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του χρόνου από το ΟΑΕΔ θα είναι τα εξής.
1) Πρόγραμμα για ανέργους αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ ηλικίας 18-29 ετών προκειμένου να αποκτήσουν κατάρτιση, πρακτική και πιστοποίηση σε τομείς όπως της αγροτοδιατροφής, της μεταποίησης, της κυκλικής οικονομίας κλπ. Οι ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι.
2) Πρόγραμμα για κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων πτυχιούχων θεωρητικών σχολών ηλικίας 22-29 ετών. Αντικείμενο της απασχόλησης θα αποτελέσουν τομείς όπως το μάρκετινγκ και η διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, συμβουλευτική τρίτης ηλικίας κλπ. Ωφελούμενοι θα είναι 3.000 άνεργοι.
3) Πρόγραμμα με δράσεις που θα αφορούν κατάρτιση, πρακτική και πιστοποίηση σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας και θα αφορά νέους πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (24-29 ετών). Στους 3.000 ωφελούμενους ανέργους του προγράμματος θα δοθεί έμφαση σε ειδικότητες ανάπτυξης λογισμικού, και ψηφιακής αναβάθμισης της παραγωγής στη χώρα μας.
Οικονομία 8530040949129084566
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε