Loading...

ΝΔ: Ο Καμμένος που ντύνεται Κοτζιάς, ή αλλιώς η "πολιτική σχιζοφρένεια" της κυβέρνησης


Του Δημήτρη Γκάτσιου
Οικονομία. Σκοπιανό. Προσφυγικό. Με μηνύματα προς την Ευρώπη, που δομούν τη "γαλάζια" ατζέντα με το βλέμμα στην κάλπη, αλλά και μετά από αυτή.
Στα περίπου 90 λεπτά του τετ α τετ που είχε με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άδραξε (για μία ακόμα φορά) την ευκαιρία να αναλύσει τη στρατηγική της οδού Πειραιώς, πατώντας εμφατικά στην έννοια-κλειδί της "αξιοπιστίας".
Όσο, δε, κορωνίδα της κριτικής παραμένει η επισήμανση ότι, παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές (γεγονός που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας) η αποτύπωση του "άλλου δρόμου" που προτείνει η Νέα Δημοκρατία ορίζει το momentum των παρεμβάσεων.
"Το πρόγραμμά μας προτάσσει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ο βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ίδιος επιμένει να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων στην τακτική της πόλωσης και του διχασμού. Ωστόσο, τα βέλη της οδού Πειραιώς εναντίον του πρωθυπουργού και του Πάνου Καμμένου είναι εξακολουθητικά. Αφορμή αυτή τη φορά, ο "διπολισμός" του κυβερνητικού στρατοπέδου στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. "Τσίπρας και Καμμένος είναι απόλυτα αναξιόπιστοι", τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε δική του ατζέντα επί αμερικανικού εδάφους, η οποία όχι μόνο "πάγωσε" το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά έριξε νερό στο μύλο της εσωτερικής πολιτικής αβελτηρίας και αμφιθυμίας.
ΠΗΓΗ
Πολιτική 4409298478970563164
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε