Loading...

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση: Θέατρο του παραλόγου οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στέλνει εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση στον απόηχο του προχθεσινού αποτελέσματος στο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, της αντανάκλασής του στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, αλλά και της αβεβαιότητας που επικρατεί πλέον σε σχέση με την επόμενη ημέρα στην πΓΔΜ.
Στην Πειραιώς καθιστούν πάντως σαφές ότι το ενδιαφέρον της Ν.Δ. αφορά πρωτίστως στο τι γίνεται στη χώρα μας και δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσαν άμεσα να διαμηνύσουν πως η Ελλάδα «δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική χώρα». Την ίδια ώρα το «θέατρο του παραλόγου» που εξελίσσεται από την Κυριακή το βράδυ στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, με τη συνεχιζόμενη διχογνωμία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. για την αναγκαιότητα εκλογών, σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, ενώ πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι αυτή η εικόνα «κυβέρνησης αλαλούμ» -λόγω της απολύτως διαφορετικής προσέγγισης των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ένα μείζον ζήτημα- ενισχύει συνολικά την αβεβαιότητα αγγίζοντας και την οικονομία. «Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα», δήλωσε η κ. Σπυράκη.
Στην Πειραιώς σχολιάζουν ότι ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να προλάβει στην ουσία τους πάντες στην κυβέρνηση και στη συνέχεια άρχισαν να τον αδειάζουν, ένας- ένας, οι υπουργοί, με πρώτο τον Νίκο Κοτζιά και στη συνέχεια τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ολα αυτά εκλαμβάνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως εικόνα «αυτογελειοποίησης» της κυβέρνησης.
«O κ. Τσίπρας δίνει συγχαρητήρια στον κ. Ζάεφ. Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται. Και ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει ότι η συμφωνία είναι νεκρή! Ολοι αυτοί είναι στην ίδια κυβέρνηση», σχολίασε σκωπτικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «η συνέχιση του θεάτρου του παραλόγου από τους κυβερνητικούς εταίρους έχει ξεφύγει από τη γραφικότητα. Είναι ύβρις προς τον ελληνικό λαό που κατά πρόσωπο τον θεωρούν και τον αποκαλούν “ανόητο”. Αυτό πρέπει να τελειώσει, όλοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους της ευθύνες τους», τόνισε.
Εκτίμηση του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. είναι ότι το δημοψήφισμα «βάζει τη γειτονική χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, αλλά σε αβεβαιότητα και την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών».
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο και το μεταναστευτικό, καθώς σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στη Σάμο, η οποία θα ξεκινήσει από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Καρλόβασι και στο Βαθύ. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων και με στελέχη της Ν.Δ.
Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή αλλά είχε αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι νέες περικοπές των συντάξεων
Με τη χαρακτηριστική φράση «το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε και επισήμως», σχολίασε η Ν.Δ. το προσχέδιο του προϋπολογισμού που «περιλαμβάνει τελικά και τις νέες περικοπές των συντάξεων που μόνοι τους ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την 1/1/19».
«Είναι το κύκνειο άσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι «σφραγίζει το τέλος του τετραετούς κύκλου της αυταπάτης, της ανευθυνότητας, του τυχοδιωκτισμού της αναποτελεσματικότητας και των ιδεοληψιών μιας κυβέρνησης που κόστισε πανάκριβα στη χώρα και τους πολίτες της, και ειδικά στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα».
Εκτός από την πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος για την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει και τον εμπαιγμό των συνταξιούχων, υπενθυμίζοντας μάλιστα στην κυβέρνηση ότι οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών.
«Η Ν.Δ. ειλικρινά εύχεται στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο να πείσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την τρόικα να αφαιρέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που υπέγραψαν. Μέχρι τότε, ωστόσο, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Ελληνες και ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη από τους συνταξιούχους για το ανατριχιαστικό επιχείρημά τους ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόνον αν αποβιώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά η Ν.Δ.
«Η Ελλάδα είναι τυπικά εκτός προγράμματος, αλλά βρίσκεται εκτός αγορών και ουσιαστικά εντός μνημονίου», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος επισήμανε ότι «οι όποιες επεκτατικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις είναι “προτιθέμενες”, τελούν δηλαδή υπό την έγκριση των θεσμών, αλλά και αποσπασματικές, αφού δεν εντάσσονται σε μία συνολική οικονομική πρόταση, όπως αυτή που έχει καταθέσει η Ν.Δ.».
Σύμφωνα με το γαλάζιο στέλεχος, «τα μέτρα λιτότητας εξακολουθούν να υφίστανται, οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί, η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνεχίζεται, το κράτος μεγεθύνεται, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου δεν αποπληρώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάθε χρόνο, συρρικνώνεται και υποεκτελείται».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 2753659374919406180
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε