Loading...

Η ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της στο Μαξίμου, για να σπάσει ο "νόμος της σιωπής"


Τη στιγμή που η κυβέρνηση διάγει τον πολιτικό της χρόνο εγκλωβισμένη στη, δίχως τέλος, διαμάχη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η Νέα Δημοκρατία κλιμακώνει την κατά μέτωπο επίθεσή της.
Αναζητώντας απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τον…εμφύλιο και τα αλληλοκαρφώματα κορυφαίων στελεχών του οικοσυστήματός του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει ότι η ομερτά πρέπει να σπάσει, με τις κινήσεις να είναι διαδοχικές και να αυξάνουν την πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά, λοιπόν, τις συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις, μέσω των οποίων ζητήθηκε η δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά, η οδός Πειραιώς κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το βίντεο με τη συνέντευξη του τέως υπουργού Εξωτερικών, στην οποία μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει η "γαλάζια" παράταξη, αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος. Το επόμενο, μάλιστα, χτύπημα δεν αποκλείεται να είναι και θέμα ωρών.
Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ζητήσει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου-φωτιά, στο πέσιμο της αυλαίας του οποίου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την πλέον σκληρή διαμάχη πρώην και νυν συντρόφων, στη διάρκεια της τετραετούς συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στην οδό Πειραιώς τονίζουν πως, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, εάν κάποιος υπουργός δημοσίως μιλούσε για ύποπτη χρηματοδότηση άλλων υπουργών από ξένο μεγαλοεπιχειρηματία, θα είχε αμέσως παρέμβει η Δικαιοσύνη. "Θα είχε παρέμβει, προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία και οι συγκεκριμένοι υπουργοί να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και να καταθέσουν ό,τι στοιχεία έχουν για τις βαρύτατες καταγγελίες στις οποίες έχουν προβεί.
Το γεγονός ότι παρά το ότι δημόσια ακούστηκαν τόσο βαριές καταγγελίες, η Δικαιοσύνη παραμένει εκτός από τυφλή, και κουφή είναι θλιβερό", σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μήνυμα που εκπέμπεται από τη "γαλάζια" παράταξη είναι σαφές και έρχεται, για να στριμώξει στα σκοινιά του πολιτικού ρινγκ τον κ. Τσίπρα. "Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια", είναι η κυρίαρχη αποστροφή των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. "Ο κ. Καλογήρου και ο κ. Παπαγγελόπουλος, που ήταν παρόντες στο υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, είχαν υποχρέωση να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησης.
Αντί για αυτό όμως, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά...Η Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα και  τα στοιχεία αυτά χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης.
Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και δεν πρόκειται ούτε να κλείσει χωρίς διερεύνηση, ούτε να σκεπαστεί από οποιαδήποτε κυβερνητικά πυροτεχνήματα", σημειώνουν κύκλοι της οδού Πειραιώς. Τα ερωτήματα, δε, πέφτουν βροχή προς τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες και το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ως αιχμή πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής του τέως υπουργού Εξωτερικών:
-Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;
-Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;
-Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;
Σε αυτά τα μείζονα ζητήματα, η Νέα Δημοκρατία ζητάει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να κρύβεται πλέον.
Πολιτική 1220211003399194950
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε