Loading...

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει ασυλία για το Μάτι


Δεν θα υπάρξει καμία ασυλία στο θέμα της διερεύνησης των ευθυνών για την εθνική τραγωδία στο Μάτι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Φιλελεύθερου, που ετέθη στη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ με αφορμή το γεγονός ότι έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην οποία περιλαμβάνονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας.
Η απάντηση του κ. Τσίπρα στο ερώτημα αυτό δείχνει ότι σε ενδεχόμενο αίτημα προανακριτικής επιτροπής (το οποίο θα υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές) στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στην Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθεί υπέρ της διερεύνησης των δύο πρώην υπουργών, εκ των οποίων ο πρώτος είναι πλέον ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατ' επανάληψη δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ασυλία σε καμία περίπτωση και για κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς νωρίτερα είχε επισημάνει πως η εισαγγελία διεξάγει εξονυχιστική έρευνα λέγοντας πως «είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτα της τραγωδίας αυτής», ενώ πρόσθεσε πως «εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής».
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο στην ερώτηση του Φιλελεύθερου όσο και σε άλλες που προηγήθηκαν απέφυγε μετ επιτάσεως να ξεκαθαρίσει αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής το βράδυ της 23ης Ιουλίου όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του κατά την αποχώρησή του.
Αρκέστηκε μόνο στο να υποστηρίξει πως περίπου δύο ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την ύπαρξη περίπου, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει τότε, 20 νεκρών.
«Είδα την έντονη κριτική και από την πλευρά του Τύπου και από την αντιπολίτευση» είπε, σημειώνοντας ότι «η κριτική στην Δημοκρατία είναι απαραίτητη αλλά υπάρχει ένα όριο που αν κανείς το ξεπεράσει... και εγώ ήμουν αντιπολίτευση και έχω ασκήσει κριτική αλλά γνωρίζω ότι όταν ξεπερνάς το όριο οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει την μορφή στρατευμένης προπαγάνδας και γίνεται επωφελής γι' αυτόν που την δέχεται».
«Θα έπρεπε να ήμασταν ανόητοι αν εκείνο το βράδυ το μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς» υποστήριξε και διερωτήθηκε «πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς».
«Ασκήθηκε η κριτική αυτή ότι επιχειρήσαμε να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται. Μάλιστα λίγες ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τους επιβεβαιωμένους νεκρούς» είπε και πρόσθεσε ότι «συνήθως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα δύσκολα κρύβονται και βάζουν υπηρεσιακούς να κάνουν τις ανακοινώσεις».
Συνέχισε λέγοντας πως όταν η κριτική «ξεπερνά τα όρια τότε μάλλον όσοι την υφίστανται πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται να κερδηθεί υπεραξία πολιτική πάνω σε αποκαΐδια και νεκρούς», ενώ επισήμανε πως αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο προσωπικά «να αποκαταστήσουμε τις ζημίες και να στηρίξουμε τους ανθρώπους τοπ συντομότερο δυνατό».
Πολιτική 7076399553399375497
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε