Loading...

Μ. Βορίδης στο «Ακραίως»: Δεν πρέπει να υπάρχει αυτόφωρο για αδικήματα του Τύπου


Τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» σχολίασε μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτόφωρο για αδικήματα του Τύπου».
«Το θέμα δεν είναι η εικόνα, είναι η ουσία. Αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί ένα είδος δαμόκλειας σπάθης απέναντι σε ανθρώπους που καθημερινά γράφουν, καθημερινά ασκούν κριτική, καθημερινά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι θίγονται από τα γραφόμενα τους. Επομένως εδώ πρέπει να προσέξω τι θα γράψω, εγώ το βράδυ μπορεί να κοιμηθώ στο κρατητήριο. Άρα αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να αλλάξει. Πάω στο ειδικό. Αυτό αφορά τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχουν καθημερινά γραφόμενα για πολιτικούς; Είναι επικριτικά; Βεβαίως. Υπάρχουν μηνύσεις που κάνουν οι πολιτικοί και αγωγές για να προστατευτούν απέναντι σε αυτό που θεωρούν ότι τους θίγει;  Βεβαίως. Ποιος είναι αυτός ο όποιος ενεργοποιεί πρωτίστως και κυρίως της διαδικασία του αυτοφώρου; (….) Ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ένας πολιτικός που έχει εις βάρος του ήδη τρεις ή τέσσερις πρωτόδικες καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμηση», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Ο άνθρωπος που ενεργοποιεί κατά δημοσιογράφων τη διαδικασία του αυτοφώρου, κάνει την πιο σκληρή και ακραία επιλογή, είναι  ο ίδιος που έχει εις βάρος του καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμηση. (….) Αυτό μας λέει πως είναι ένας πολιτικός ο οποίος δεν εχει κανενα πρόβλημα να αντιπαρατίθεται με σκληρό και ακραίο τρόπο με τους πολιτικούς του αντιπάλους».
Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι σχολίασε: «Πώς νιώθει τώρα ο Π. Καμμένος που δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη στους δημοσιογράφους του "Φιλελεύθερου"; Εκθέτει την κυβέρνηση».
Νωρίτερα ο κ. Βορίδης είχε πει πως «Ο πολιτικός οφείλει να ανέχεται την οξεία κριτική».
Πολιτική 6838131085494616917
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε