Loading...

Μητσοτάκης: Μέσα στο πρώτο δίμηνο διακυβέρνησης η φορολογική μεταρρύθμιση της ΝΔ


Υπέρ της υγιούς και καλής επιχειρηματικότητας τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικών & Αναπτυξιακών Μελετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επεσήμανε ότι το επιχειρηματικό κέρδος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της δημιουργίας τόνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει έμπρακτα την «καλή επιχειρηματικότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά , επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ένα νέο φορολογικό περιβάλλον.
«Το ελατήριο της οικονομικής ανάπτυξης δεν λειτουργεί αυτόματα. Για να μπορέσει να εκτιναχθεί το ελατήριο της ελληνικής οικονομίας και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερους από τους σημερινούς πρέπει να υλοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο μείγμα αναπτυξιακών πολιτικών που έχω περιγράψει σε πολλές ευκαιρίες.  Θα έχουμε μία ευκαιρία που θα συρρεύσουν κεφάλαια στην ελληνική οικονομία μετά από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας μέσα από ένα συγκροτημένο συνολικό σχέδιο.
«Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η φορολογία θα μειωθεί και θα μειωθεί με τρόπο που δε θα θέσει τους στόχους που έχουν τεθεί από τη χώρα μια και θα συνοδεύεται από τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών.  Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο παρεμβάσεων στη φορολογία. Όχι μόνο αναφορικά με τις επιχειρήσεις αλλά και τα μερίσματα. Έχουμε δεσμευθεί ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ψηφιστεί τους δύο πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης θα είναι συνολική που θα ήθελα να δω να μην αλλάζει σε επίπεδο πενταετίας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος για μία σειρά εμπροσθοβαρών φορολογικών κίνητρων που θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις και συνεργασίες επιχειρήσεων, ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά την δέσμευσή του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στις 15% σε βάθος τετραετίας, σε συνδυασμό με έναν προσωπικό αποταμιευτικό λογαριασμό , υπό την επίβλεψη του κράτους όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Το επιχειρηματικό κέρδος είναι  ο κινητήριος μοχλός της δημιουργίας. Έχουμε απενοχοποιήσει  την καλή επιχειρηματικότητα, η οποία βάζει υψηλούς στόχους, φροντίζει τους εργαζόμενους της, φροντίζει το περιβάλλον. Δε θέλουμε την κακή επιχειρηματικότητα. Μερικές φορές η έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν είναι ένα σχέδιο μεγάλων κρατικών παρεμβάσεων, είναι ένα σχέδιο ελευθερίας, είναι μικρές παρεμβάσεις που μπορεί ποτέ να μην υπέπεσαν ποτέ στην αντίληψη κανενός»σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η εναρμόνιση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας είναι απαραίτητη.
Πολιτική 8664971116848272343
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε